Söta hunden bodde ensam på motorvägen – då händer något fantastiskt

Att lämna ett husdjur åt sitt öde är verkligen bland det värsta jag vet, hur kan man göra så mot en annan varelse? Gud vet vad den här gulliga hunden råkat ut för innan hon räddades. Som tur är finns det änglar på jorden som kunde rädda den här lilla vovven.

En motorväg är en farlig plats för vem som helst att bli övergiven på. I synnerhet om man är en stackars liten hund. Den tioåriga chihuahuan Fae hittades mitt på en motorväg i Kalifornien under rusningstrafik, skriver The Dodo.

Men Fae hade änglavakt där på motorvägen. En man stannade sin bil och tog med sig den lilla, förvirrade vovven. Tyvärr kunde inte mannens familj behålla Fae utan de fick lämna henne på Baldwin Park Animal Services som tar hand om övergivna djur. 

Bildkälla: Facebook

Nästa ängel att uppenbara sig för Fae var Elaine Seamans, som frivilligt arbetar på centret.

– För mig var det uppenbart att det var en akut situation. Hennes mun var en katastrof, herregud. Men hon kunde äta och gå ordentligt. Hon var så pigg att jag fick lyfta upp henne och säga åt henne att inte springa iväg, säger Elaine till The Dodo.

Bildkälla: Facebook

På centret fick Fae äta mjuk mat som var skonsam för munnen och vatten. Då uppenbara sig den sista ängeln för Fae.

En man vid namn Gåtor besökte centret på sin 50:e födelsedag. Där mötte han Fae och det var kärlek vid första ögonkastet. Gåtor hade, liksom Fae, haft ett liv kantat av svårigheter och duon fann varandra direkt.

Gåtor bestämde sig för att Fae inte hörde hemma på hundcentret utan med honom, så han adopterade henne utan att blinka.
– Fae sov hela natten lång med huvudet mot hans bröst, förklarar Elaine för The Dodo.

Dela gärna vidare detta om du också blev rörd av den här fina berättelsen!

Bildkälla: Facebook

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.