SÖTCHOCKEN: Här fångas ekorre på bild – luktandes på blommor

För alla fotografer är det den högsta drömmen att fånga någonting så facinerande, att en bild sannerligen inte kan beskrivas med mindre än tusen ord.

Fotografen Dick van Duijn från Österrike lyckades fånga en ekorre ta sig an en ”Ferdinand” – luktandes på några blommor.

– Jag är verkligen glad över att ha tagit ett sådant foto, säger han.

Djur är otroliga. Man tror att man kan veta det mesta om deras liv och hur de tänker, men ibland kan de verkligen förvåna även den största av djurvänner.

En fotograf från Österrike vid namn Dick van Duijin har lyckats fånga ett helt hjärtvärmande ögonblick.

På fotografier syns hur en ekorre luktar på blommor, likt älskade karaktären Ferdinand, och ser ut att njuta för fullt av det.

”Let me smell you…” ? Ziesel met een klaproos

Posted by Dick van Duijn on Wednesday, 10 July 2019

För den Brittiska bildbyrån SWNS berättar Dick van Duijn, 34, att det krävdes två timmar och ungefär 200 bilder för att kunna föreviga ögonblicken.

– Jag åkte särskilt till Österrike för att fotografera markekorrarna. Det var fantastiskt att få bevittna detta och mycket tillfredsställande.

På en av bilderna omfamnar ekorren om en gul tusensköna. Med slutna ögon pressar gnagaren sitt ansikte mot blomman. Samtidigt som den tar ett djupt andetag och andas in blommans doft.

Ögonblick senare ska den tagit sig en smakbit.

Smells like Summer ?

Posted by Dick van Duijn on Wednesday, 31 July 2019

Wow vilket underbart ögonblick att ha fångat på bild! Så underbart vackra bilder! Sprid detta vidare för att sprida detta vackra ögonblick vidare!

Se på andra gulliga djur här: