Sovande pandabebisar charmar en hel värld.

Vi bor i städer och går samma väg till jobbet varje dag. Många av oss sitter på kontor i timmar. Livet och intrycken blir snabbt ganska ensidiga och det är lätt att glömma hur magisk vår värld faktiskt är. Då och då väcks jag ur vardagskoman och inser att vår planet är lika effektfull som en scen ur storfilmen Avatar. Det är livets bästa stunder.

Oftast är det hav, höjder och stora berg som får mitt synfält att gå från gråskala till fullfärg. Det brukar krävas ett fenomen eller väsen som påminner om sagorna.

Så var det även denna gång. Dessa underbara pandabebisar tar verkligen fablernas värld till jordlivet. Det är liksom svårt att greppa att de finns på riktigt. Ännu en overklighetsparameter är att arten håller på att repa sig från många års utrotningshot. Jag blir dubbelvarm i hjärtat av dessa 23 små gulltussar!

Alla bebisarna är födda på Chengdu Giant Panda Breeding Research Base i Kina, där man föder upp pador för att hjälpa arten att överleva. Jag funderar seriöst på att säga upp mig från jobbet och söka jobb där istället. Tänk att få gosa med dessa sötnosar varje dag!

Kolla in det söta klippet här nedan.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.