Stoet bands fast och skars i underlivet. Nu vädjar ägaren om hjälp från allmänheten.

Det här gör mig så redrigt förbannad. Hur kan en människa tänka så här?

Det är alltså en häst i Småland som antagligen har blivit skuren i underlivet av någon galning. Nu vädjar ägaren Maria efter tips till polisen så ingen mer ska bli drabbad. 

Dessutom ska stoet som blivit drabbat gått med ett föl vid sidan. 

Var med och dela det här för att sprida ordet så andra hästägare håller ett vakande öga.

Det var i söndagskväll som Maria Blixth i Pelarne utanför Vimmerby i Småland gjorde en grotesk upptäckt när hon skulle fodra sina hästar.

Alla hästarna kom fram och var glada som vanligt. Alla utom ett sto. När Maria och hennes syster Malin undersökte saken närmare upptäckte de ett stort sår i stoets underliv. Nu misstänker man att hästen blivit skuren.

Såret vet ett tolv centimeter långt skärsår under svansen precis bredvid slidan.

Med hjälp av en granne och hans hundar kunde de spåra upp platsen där brottet troligen har begåtts, de fann nedtrampat gräs och mer blod. Hästen har även skador på benen som systrarna misstänker kommer från rep som hon bundits fast med.

Hästen mår väldigt dåligt av upplevelsen.

– Hon är uppmärksam på allt som händer runt om henne och vågar inte slappna av, utan rycker till för minsta lilla. Hästen har fått hjälp med både smärtlindring och penicillin. Den medicinska prognosen är att hon kommer återhämta sig från sårskadan, men hon är ännu så länge inte samma häst som tidigare, säger Malin till Hästmagasinet Hippson.

Händelsen är polisanmäld men det finns inte mycket de kan göra utan vittnen. Malin vill varna andra hästägare så att de har koll på sina djur.

– Just nu söker vi tips från allmänheten, är det någon som uppmärksammat något så vill vi att de kontaktar polisen på 114 14, avslutar Malin, till Hippson.

Var gärna med och dela den här artiklen för att varna andra hästägare om att ögonen öppna.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.