Stoet Daisy födde tvillingar mot alla odds.

När Jennis älskade sto Daisy skulle föda sitt första föl var Jenni full av förväntan. Men dagen blev inte alls så som hon hade tänkt sig. Det blev mycket, mycket bättre!

Att en häst föder tvillingar är mycket ovanligt. Och om en häst blir dräktig med två föl är det vanligt att den ena inte överlever. Men Daisy hade en ovanlig tur.

Det var 7 dagar innan beräknad födsel. Jenni och hennes kollega på gården Saratoga Stud i Sydafrika gick in för att kolla till Daisy och såg att hon skulle föda redan nu. De kom precis i tid för att hjälpa fölet Don Quixote ut. Han var frisk, men de blev förvånade över hur liten han var, eftersom Daisys mage hade varit så stor.

Bildkälla

fol1

Mitt i all uppståndelse med Don Quixote började hundarna plötsligt skälla. När Jenni vände sig mot Daisy såg hon till sin förvåning att hon var på väg att föda ett föl till. Jenni hade inte en aning om att Daisy väntade tvillingar!

Bildkälla

fol2

De var tvungna att flytta bort lilla Don Quixote så att han inte skulle distrahera Daisy, och en stund senare kom fölet Duet ut. Bara minuter efter födseln stod hon upp och Jenni var chockad och glad över att ha två välskapta och friska föl.

Bildkälla

fol4

Jenni berättar att de båda fölen kommer stanna på gården, och aldrig säljas.

Bildkälla

fol3

Vad fantastiskt att se! Hoppas att de håller sig friska och växer upp till stora hästar så småningom!

Här nedan kan du se en film på Don Quixote och Duet när de är två veckor gamla.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna