Stor tumme upp till polishundarna Lexx och Arnold som fångade dieseltjuvarna.

Tjuvar och banditer ställer allt för ofta till med besvär och problem för vanlig skötsamma medborgare. Och natten till tisdagen den 17/5 fick polisen ännu ett larm om brottslingar som var i farten och begick brott. Denna gång rörde det sig om ett par fräcka diseltjuvar som hade blivit påkomna mitt under pågående brott. De hade därför tagit till flykten för att undkomma lagens långa arm. Vad tjuvarna inte hade räknat med? Polishundarna Lexx och Arnold.

Det var tidigare denna vecka som polishundarna Lexx och Arnold larmades till Tuve strax utanför Göteborg med anledning av ett pågående brott. Två tjuvar hade varit i full färd med att stjäla disel när de blivit påkomna mitt under pågående brott och flytt platsen.

Därför sattes de båda polishundarna in i jakten. Och de gav inte tjuvarna mycket till chans. Såhär berättar polisen själv på sin Facebook-sida:

Polishunden Arnold sattes först på spår efter en av de två flyende tjuvarna. Efter en stunds spårande kommer Arnold fram till ett skogsområde och väl där hittas en av gärningsmännen liggandes intill ett träd i hopp om att ingen skulle hitta denne. Efter ett par skall från Arnold släcktes dock detta hopp ganska omgående, ”game over” så att säga.

Arnolds kompis tillika vår fyrbente och rutinerade tjuvjägare Lexx fick i uppdrag att försöka spåra efter gärningsman nummer två. Efter ca en kilometers varierande spårning genom bland annat centrala Tuve så når Lexx fram till en bäck och alldeles där intill hittas gärningsmannen som stannat för att vila innan han skulle fly vidare. Lexx är även han mycket trött när han når fram till gärningsmannen.

Vid den återkommande brottsplatsundersökningen så hittade Arnold flertalet dunkar fyllda med diesel som gärningsmännen gömt i ett mindre skogsområde.

Snacka om bra jobbat av Lexx och Arnold och polisen själva skriver att duon och deras förare firade insatsen med en god natts sömn. Men jag hoppas att de även fick sig lite godis som belöning – de har de sannerligen förtjänat!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.