STORT GRATTIS: Katten Whiskas har fyllt 28 år – kan vara Sveriges äldsta katt: ”Älskar allt och alla”

Katten Whiskas fyllde 28 år den 18 september i år. Det innebär att han kan vara Sveriges äldsta katt, rapporterar Tv4 Nyhetsmorgon.

Katten Whiskas, från Broby i Skåne, hade bott hos samma ägare i 18 när hans husse plötsligt gick bort.

Vid den tidpunkten lämnades katten Whiskas in till veterinären för avlivning. Men Whiskas kärlek till sin omgivning blev hans räddning.

– Han började alltså kela med sprutan, så veterinären kontaktade oss och frågade om vi kunde ta över Whiskas så att han fick leva. Och det gjorde vi med glädje, säger Whiskas nuvarande matte Cecilia Ghimessy.

200 kattår

När Whiskas kom hem till Cecilia, som brukar ta hand om herrelösa katter, trodde hon att Whiskas bara skulle leva i någon månad till. Men idag, 10 år senare, är han fortfarande vid liv.

Foto: Tv4 Nyhetsmorgon

Enligt Agria Djurförsäkring blir en katt i snitt 12 år gammal. Men det har Whiskas slagit med råge.

Den 18 september fyllde Whiskas nämligen hela 28 år. Vilket är 200 år i kattår och än idag är han en kärleksfull krabat.

– Whiskas älskar allt och alla, säger Cecilia till Nyhetsmorgon.

Frisk som en nötkärna

Trots sin höga ålder är han helt frisk och de senaste tio åren har han bara uppsökt veterinär en gång.

– Det var för två år sedan när han blev sjuk i sitt friska öga. Veterinären var väldigt fascinerad, han sa att det var första gången han behandlade en katt som var äldre än han själv, berättar Cecilia.

Helt otroligt. Vilken katt. Nu skickar vi våra käraste gratulationer i efterskott till Whiskas och önskar honom all lycka i framtiden.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required