Svältande björnar tvingas tigga godis för att överleva – nu vill djurvänner stoppa plågeriet

Björnarna är så hungriga att de tvingas tigga mat av besökarna.

De ställer sig på bakbenen och tittar desperat upp mot åskådarna. Hungrigt glufsar de sedan i sig näringsfattiga kakor och godis som barnen slängt in i deras bur. 

De skakande bilderna på björnarna kommer från Bandung Zoo på ön Java i Indonesien – och det är dags att vi sätter stopp för det här plågeriet.

Filmen från Bandung Zoo publicerades på Youtube för en vecka sedan av organisationen Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group. I videon kan man se flera utmärglade malajbjörnar i ett litet cementhägn i djurparken.  

– När vårt team besökte djurparken förra veckan hade de inget gräs och inga träd i sin bur. Vi såg en malajbjörn som åt sin egen avföring, säger Scorpions chef Gunung Gea till Daily Mail.

Djuren lever som i ett fängelse, och det är tydligt att personalen på djurparken inte bryr sig det minsta om deras välmående. Videon har nu väckt stor uppmärksamhet och en namninsamling har startats för att sätta press på de lokala politikerna att stänga djurparken. Över 210 000 peroner har redan skrivit på.

Nu ser vi till att öka den siffran! Här hittar du insamlingen – in och skriv på och dela sedan vidare till dina vänner. 

Vi ska rädda dessa björnar!

Här nedan kan du se videon, men jag vill passa på att varna för känsliga bilder.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.