Svenska katten Mimi hittad på tågstation i Marrakech – nu efterlyses ägaren världen över

Händelsen utspelade sig för ett år sedan.

En stressad kvinna kom in på en tågstation i Marrakech och frågade om någon av personalen hade sett hennes katt. Kvinnan skulle ta flyget hem till Sverige och hann inte hitta katten innan planet gick.

Två dagar senare dök katten upp på stationen och där är den fortfarande kvar.

Nu efterlyses ägaren på Facebook, rapporterar Aftonbladet.

När Abir Akchouch, 24, kom till den centrala tågstationen i Marrakech fick hon plötsligt syn på en katt som sökte hennes uppmärksamhet.

Abir fick berättat för sig av personalen att katten tillhörde en svensk kvinna, som varit på semester i Marocko för ett år sedan och tappat bort den.

Tvingades lämna landet

Tyvärr hade kvinnan bråttom till flyget och tvingades lämna landet innan utan sin kära katt.

Men, två dagar senare dök katten upp på stationen och sedan dess har den blivit omhändertagen av personalen. De kallar katten för Mimi.

Enligt personalen har halsbandet som till en början satt på katten försvunnit och tyvärr har man inte heller kunnat hitta något ID-nummer i örat.

Tänkte ta med katten hem

Till en början tänkte Abir ta med katten hem till sina föräldrar som har tagit hand om många herrelösa katter genom åren. Men hon bestämde sig för att låta bli och i stället efterlysa ägaren på Facebook.

https://www.facebook.com/groups/lostanimalsnextdoor/permalink/792564234615591/?xts%5B0%5D=68.ARCIV0fDpuqbZsCvweiSDkpvNDlXHFTbvmGk4QU9s5t5mapUwAsPhz7D797EgofAbLQHCHXRUmB0uwhxstxKNTzpGOd26ln529RdyhJ4tgINSkqYubT_UVlZSum13RDS3KyrZIewmBsMXdO9ZsSUUEeAGzoi7e1t17ZB3xaVZyB4Q8_Mj7Hl-uwL7KChY2auDCx5iQtnvB9PE2NimrlMZMN_WtTnp5j3WgSI8h2nSALQp_ra9KUmnAs6NqBbR5WUY3iz8zxJc9WEnH3_853Fy6bTXtijvSrl&tn=-R

”Hej, det här är Mimi, hon bor på tågstationen i Marrakech, Marocko. Personalen berättade för mig att en kvinna från Sverige tappade bort katten när hon skulle ta tåget till Marrakech för ett år sedan. Jag känner inte till någon grupp för borttappade djur i Sverige men jag hoppat att ägaren finns här och att hon fortfarande vill ha sin katt så jag kan hjälpa henne att få tillbaka den”, skriver Abir i inlägget.

Nu har tusentals människor världen över engagerat sig i kattens öde och startat en egen Facebookgrupp för Mimi.

https://www.facebook.com/groups/2744183115814240/?hc_location=ufi

Hoppas verkligen att Mimis ägare får syn på henne och att hon kan få komma hem till ett varmt och kärleksfullt hem.

Dela gärna artikeln soch sprid informationen om katten så att Mimi kan få komma hem igen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required