Svenska polishunden grep mördare och våldtäktsmän – nu tar han välförtjänt pension

Jurassic Law har varit med vid tusentals ingripanden – och bland annat tagit fast inbrottstjuvar, mördare och våldtäktsmän. 

Efter flera år på polisens hundenhet i Stockholm går han nu välförtjänt i pension. 

Hans kollegor har skrivit ett inlägg på Facebook som redan lästs och delats av tiotusentals. 

När du läst till sista raden så förstår du varför. 

”Idag kom dagen. Jag har ju vetat att den varit på gång, men idag blev det definitivt. Efter besök på Statens lantbruksuniversitet och en noggrann undersökning, så gjordes idag bedömningen att Law inte längre är tjänsteduglig. Åldern har helt enkelt tagit ut sin rätt, och hur jobbigt det än är att höra så har jag ett absolut förtroende för SLUs bedömning. Den är korrekt.”

Så börjar polisen i Stockholm inlägget som redan lästs av tiotusentals. I det känslosamma inlägget hyllas Jurassic Law för sin insats för samhället. Polisen skriver bland annat: 

”Genom åren har Law bidragit med så oerhört mycket till samhället, att ingen text skulle räcka till för att beskriva det. Han har gripit inbrottstjuvar och mördare, våldtäktsmän och våldsverkare, mordbrännare och efterlysta, skadegörare och rattfulla, trafiksyndare och yrkeskrimininella. Listan kan göras lång. Han har hittat nödställda och bortsprungna, vilsna och dementa. Han har hittat vapen och narkotika, brottsverktyg och avgörande bevisning. Han har slagits och kämpat mot allsköns olika galningar, som många gånger försökt skada både honom och husse, och alltid vunnit”.

Här kan man läsa hela inlägget: 

Nu DELAR vi vidare för att hylla denna trogne samhällshjälte! Tack för allt, och ha nu en underbar tid som pensionär, Jurassic Law!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...