Svenska stjärnhästen skjuten med gevär – ”Måste vara en psykopat”

Tränaren Micael Broberg fick sig en chock när han gick in till hästen i stallet.

Någon hade beskjutit stjärnhästen Spitcam med ett luftgevär.

– Hästen hade lika gärna kunnat bli blind. Det är för jävligt, säger han till Expressen.

Det var i torsdags som han gjorde den hemska upptäckten. Någon hade skjutit hans stjärnhäst Spitcam Jubb, som sprungit Elitloppet, och en häst till med luftgevär.

Kulan satt till och med kvar i sidan på hästen Spitcam. Micael Broberg tror att det är riktad attack mot just hästen och även mot honom. 

– Det här är gjort med vilje. Man tror ju inte att det är någon jävel som är så dum att de åker och skjuter på hästar. Men jag tror det har med avundsjuka att göra, eller att någon torskat pengar på honom. Det måste vara en psykopat, säger Micael Broberg till Expressen.

Hästen mår bra under omständigheterna och skadades inte allvarligt. Men alla hästarna i stallet har varit oroliga den senaste tiden. En veterinär ska nu ta ut kulan ur Spitcam och undersöka hästen.

Attacken är polisanmäld och Micael kommer även undersöka de andra hästarna i stallet.

– Jag är så jävla förbannad. Om de ger sig på mig, och förstör en bil eller liknande det bryr jag mig inte om. Men att de ger sig på hästarna som inte kan försvara sig – då är de helt sjuka i huvudet, säger Micael till Expressen.

Vi förstår inte hur man ge sig på djur så här. Galet! DELA gärna, och vet du något om händelsen, tveka inte att kontakta polisen.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.