Svenske Michael har vigt sitt liv åt Thailands gatuhundar

Vi har tidigare berättat om Michael J. Baines, eller The Man that Rescues Dogs, som han också kallas. Svenske Michael flyttade till Thailand för 14 år sedan och lägger idag en stor del av sin tid på att hjälpa gatuhundarna i området. 

Han matar cirka 80 gatuhundar varje dag och genom åren har han även steriliserat cirka 100 hundar och funnit hem till 30 stycken.

För 14 år sedan lämnade Michael J. Baines Sverige för att flytta till Thailand och jobba på restaurang. En dag fick han besök av en hund på restaurangen han jobbade för. Hon hade precis fått valpar och hade infektioner och var väldigt mager. Han klarade inte av att se henne må så dåligt, så han började mata henne dagligen.

– Det var starten för mig och sedan har det bara fortsatt. Jag kan inte se hundar som far illa, berättar Michael för Newsner.

Han matar totalt runt 100 gatuhundar tre gånger om dagen på olika ställen, och är alltid redo med en säck hundmat i bilen ifall han ser en hund utanför sin vanliga runda. Maten han ger till hundarna består av torrfoder, ris, olja, kokt fisk, kyckling, samt hemmagjord buljong för smaken. Han är noga med att mata hundarna ur plastskålar, så att de inte får i sig grus eller skräp.

Lokalbefolkningen känner till Michaels arbete och de flesta gillar det han gör.

– Jag får många ”tummen upp” när de ser mig, visst finns det folk som inte uppskattar det jag gör, fast de är väldigt, väldigt få.

Michael har själv 8 hundar hemma, alla är räddade från gatan. Hans arbete är helt ideellt, och han har lagt mycket pengar ur egen ficka för att hjälpa alla hundar. Tack vare donationer har han råd att fortsätta.

– Jag lägger ner ca 40-50 000 baht i månaden, och det är en himla massa pengar för mig. Jag får in donationer från vänliga människor i Thailand, Sverige, Australien, USA och en del andra länder. Men vissa månader så räcker det inte till.

Idag släpptes en dokumäntärfilm om Michael och hans arbete. Du kan se den här nedan.

Vi på Newsner tycker att Michael är en riktig hjälte som förtjänar att hyllas! På hans hemsida kan du läsa mer om hans arbete, och på hans Facebook kan du se fler bilder och filmer på hundarna. Där finns också information om hur du kan hjälpa Michael att rädda ännu fler hundar.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.