Svenske Michael räddar påkörd gatuhund och ger honom ett nytt liv.

Vi har tidigare berättat om Michael Baines och hans fantastiska arbete med gatuhundarna i Bangsaen i Thailand.

Varje dag lagar Michael mat till runt 80 gatuhundar i området. Tre gånger om dagen åker han ut för att placera ut mat på de platser där hundarna rör sig, och under runda nummer två brukar han träffa hunden Daeng.

Men i mitten på augusti möttes han av en fruktansvärd syn.

– När jag kom fram till stället där Daeng bodde så såg jag honom ligga på asfalten. Jag trodde han var död när jag kom fram till honom, berättar Michael för Newsner. 

Daeng hade blivit påkörd av en bil och blödde från ett stort sår huvudet. Men han levde. Michael lyfte upp honom, la honom i bilen och skyndade till veterinären.

– Jag trodde först att hans skalle hade krossats, men efter rengöring såg vi att det bara var ett kraftigt sår på huvudet. 

Han lades in på kliniken med dropp, medicinering och ett morfinliknande preparat för smärtan.

– Han hade fått en kraftig hjärnskakning också, och det gjorde att han var vimmelkantig och inte kunde fokusera blicken eller huvudet. Vi trodde även att hans ena öga hade krossats vid olyckan.  

Daeng fick stanna på kliniken i 16 dagar och Michael besökte honom minst två gånger om dagen. Hunden, som var van att bo på gatan, tyckte att kliniken var en ovan plats i början.

– Till en början så var han lite osäker på personalen som rengjorde han sår dagligen, och försökte bita dem. Men varje dag jag besökte honom så tog jag med mig min hemlagad mat till honom det uppskattade han mycket. Efter ett par dagar så viftade han på svansen när jag kom in i hans rum på kliniken.

Till en början verkade allt vara på bättringsvägen för Daeng och han kunde till och med gå kortare sträckor. Men tio dagar efter olyckan hände något.

 – Läget blev kritiskt för honom, jag trodde att han hade fått en inre blödning i hjärnan.

Michael började desperat söka efter en klinik som kunde röntga Daengs skalle. I flera timmar sökte han, och fick även hjälp av vänner.

– Till slut fann jag ett ställe, men då hade läget redan stabiliserats för Daeng. Efter ett par dagar så blev han som vanligt igen och han kunde gå kortare promenader bättre och bättre. 

Efter 16 dagar beslutade Michael sig för att ta hem honom till sitt fosterhem. Och det var bra beslut.

– Han började gå längre och längre stunder, och vistelsen på kliniken och mina besök har gjort honom mer social och glad. 

 Michael har regelbundet lagt ut bilder på Daeng på sin facebooksida och folk från hela världen har följt händelsen och hjälpt till med donationer. En av dem som följt Daengs tillfrisknande har bestämt sig för att adoptera honom.

 – Jag har hittat ett hem till honom i Hua Hin, där kommer han att bo med en annan gatuhund. 

Om det inte vore för Michael så skulle Daeng ha dött där på gatan. Nu har han istället en ljus framtid framför sig.

– Det har varit en händelserik månad med upp och nedgångar, vid ett par tillfällen så trodde jag inte att han skulle klara sig. Men Daeng är en fighter som gav inte upp, berättar Michael.

I helgen sa Michael farväl och Daeng fick åka hem med sin nya ägare. 

Lycka till i ditt nya hem Daeng!