Svenske Michael räddade förlamad hund och hjälpte honom gå igen.

För 14 år sedan lämnade Michael J. Baines Sverige för att flytta till Thailand och jobba på restaurang. Men de senaste fem åren har han ägnat mycket tid åt att hjälpa gatuhundar. En av hundarna han räddat är Coke.

För 2 och ett halvt år sedan bodde Coke med en familj i närheten av området där Michael bodde. Michael hade fyra egna hundar och brukade hälsa på Coke på deras dagliga eftermiddagspromenader. Coke var en glad liten valp med stora öron och en svans som alltid svängde i luften.

Men en dag upptäckte Michael att Coke var försvunnen. Han frågade ägaren, och hon berättade att hunden hade blivit överkörd av en motorcykel. Efter olyckan kunde inte Coke använda benen. Michael tog dit en veterinär för att kolla till Coke och de kunde konstatera att ryggen var bruten och han hade blivit förlamad.

– Jag erbjöd mig att hitta en ritning till en vagn så att Coke kunde springa omkring utan att riva upp bakbenen. Dagen efter gick jag till kvinnan med en ritning och då fick jag försynt frågan om jag kunde adoptera Coke, vilket jag sa absolut ja till, berättar Michael för Newsner.

Bildkälla

coke1

Han tog hem Coke och presenterade honom för sina andra hundar. Michael beställde sedan en rullstol till Coke från ett universitet och anpassade sitt hem med ramper.

Trots sitt handikapp är Coke väldigt aktiv, och är nu inne på sin tredje rullstol. Michael köper ofta nya reservdelar och har blivit stamkund hos handicappedpets.com där han handlar all utrustning till Coke.

För ett tag sedan var Coke med i en omröstning för HandicappedPets kalender 2016. Coke vann och har fått platsen på första sidan.

Bildkälla

coke2

Coke har blivit en väldigt kär familjemedlem hemma hos Michael.

– Han är mycket förtjust i folk och gillar att bli kliad, eftersom han inte kan klia sig själv. Jag behöver hjälpa honom att tömma blåsan cirka 5 gånger per dag, då han inte kan urinera själv. Det har blivit en rutin mellan oss, berättar Michael.

Michael har 8 hundar hemma hos sig idag, och Coke har blivit storebror till dem.

– När ett litet gräl uppstår mellan någon av de andra hundarna så är han där och säger ifrån. Det händer inte så ofta, men Coke gillar inte bråk.

Varje morgon tar Michael ut hundarna på promenad i skogen, och de får springa omkring och busa och bada. Coke är vanligtvis i täten.

– Cokes liv är inte över bara för att han är förlamad i bakbenen. Han tycker själv att han är en superhund.

Michael kommer ursprungligen från Kristinehamn, men bor sedan 14 år tillbaka i Thailand där mycket av hans tid går åt att hjälpa gatuhundar. Han matar 80 hundar varje dag, och genom åren har han även har steriliserat cirka 100 hundar och funnit hem till 30 stycken. Hans arbete är helt ideellt, och han har lagt mycket pengar ur egen ficka för att hjälpa alla hundar. Tack vare donationer har han råd att fortsätta.

Bildkälla

coke4

I Thailand är det vanligt att se hundar som strövar fritt på gatan, många av dem har blivit övergivna av sina tidigare ägare.

– Gatuhundarna i sig är inte problemet i Thailand, det är folket som inte tar ansvar för de hundar de skaffar. De steriliserar inte hundarna, och om en tik löper så flockas hanarna runt den tiken och det blir då fler valpar. Många köper valpar för att de är söta men så fort de växer upp och blir ”för stora” och inte är gulliga längre, så dumpas hundarna på gatan.

Du kan se mer av Michel och hans arbete på hans Facebook eller hemsida.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Fun in the water www.themanthatrescuesdogs.org

Posted by The man that rescues dogs on den 23 oktober 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna