Svensken sköts när han skyddade elefanter från tjuvjägare. Nu hyllar vi hans insats!

En svensk man i 30-årsåldern har skjutits i en nationalpark i Kongo-Kinshasa, rapporterar Aftonbladet. Han arbetade med att skydda elefanterna i parken från tjuvjägare. Nu vårdas mannen på sjukhus i Sydafrika.

– Det är med stor sorg som jag meddelar att fem medlemmar från Africa Parks, fyra parkvakter och vår parkchef, var inblandade i en skottlossning med sudanesiska elefanttjuvjägare, skriver parkens vd i ett meddelande.

Det var totalt fem personer som blev angripna när de skulle stoppa tjuvjakt på elefanter i nationalparken. En av parkvakterna avled på plats och två dog senare av sina skador. Tillståndet för den svenske mannen och en av parkvakterna är nu stabilt uppger en familjemedlem till den svenske mannen, enligt Aftonbladet.

Efter skottlossningen flögs svensken och de andra parkvakterna för att få vård på en amerikansk militärbas i Sydsudan, där två av dem senare avled. Nu vårdas den svenske mannen på sjukhus i Sydafrika.

– Jag vet att de flera gånger försökt stoppa tjuvjakt, säger en familjemedlem till mannen, enligt Aftonbladet.

Jag blir så oerhört arg när jag hör att dessa människor, som jobbar för att skydda elefanterna, så bli beskjutna på det här sättet. Tjuvjägare är något av det värsta som finns på denna jord! Nu håller vi tummarna för att de två överlevande repar sig.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.