Sylvia byggde ett genomskinligt ridhus

När Sylvia K Persson i Skara skulle bygga ett nytt ridhus ville hon göra något annorlunda. Hon ville behålla kontakten med naturen, utan att behöva jobba i regn.

Resultatet blev ett genomskinligt ridhus. Eller, i alla fall från insidan.

Utifrån ser Sylvias ridhus ut som vilket ridhus som helst. Det är en stor röd byggnad med en svart skjutdörr. Men från insidan är ridhuset i stort sett helt genomskinligt.

Huset är byggt i perforerad plåt, alltså plåt mad massor av små hål i. 

Planerna att bygga ridhuset tog fart för två år sedan och nu står det äntligen klart. Efter invigningen på fredag planerar Sylvia att hålla kurser i ledarskap och organisationsutveckling med hjälp av hästar. Ridhuset möjliggör ridning inomhus, men man behåller känslan av att vara ute. Kunderna kommer från näringslivet och är vana vid fina lokaler, och vad kan väl vara finare än ett genomskinligt ridhus?

– Det är numera vetenskapligt bevisat att människor mår bra av att vistas i naturen. Vi tänker klarare och lär oss bättre. Vår kommunikation har de bästa förutsättningarna helt enkelt. För mig var det detta som fick avgöra materialet i väggarna, förklarar hon för tidningen Hippson.

Här kan du läsa mer om Sylvias ridhus, och se fler bilder från insidan.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.