Tack vare dessa hjältar har de hemlösa hundarna fått den trygghet de förtjänar.

Att vara hemlös medför många tuffa utmaningar och dessa människor befinner sig ofta i en väldigt utsatt situation. När de dessutom har ett djur som sin bästa vän kan det bli än svårare att få ihop vardagen med mat och medicin till djuren. Men det finns ett ställe som gör en oerhört beundransvärd insats för de hemlösa och deras djur. De här människorna förtjänar sannerligen att hyllas.

I världsstaden New York lever över 8,4 miljoner människor. Bland dessa finns en stor del människor som lever på gatan. Enligt en artikel i The Dodo bor uppskattningsvis 52 000 människor på härbärgen för hemlösa medan 3 200 lever sina liv helt på gatan.

Många gånger spelar hundar och andra djur en väldigt viktig roll i dessa människors liv då djuren är de enda som erbjuder stabilitet och kärlek för de hemlösa.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

Men det finns ett problem som de hemlösa och deras djur har fått tampas med länge. Bland stadens ungefär 1 000 soppkök för hemlösa har inget ställe hittills tillåtit att djuren vistas inne i lokalen.

Men det finns en plats som skiljer sig från mängden. Det heter Collide och ställer upp med såväl mat som medicinsk vård för de hemlösas djur.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

– Förtroendet våra klienter lägger i våra händer för att vi ska hjälpa deras djur att må bra betyder allting för mig, säger Jeff Latzer, en volontär som arbetar på Collide enligt The Dodo.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

Välgörenhetsorganisationen grundades 2010 av Heidi Powers och erbjuder stöd för de hemlösa och deras djur. Här kan de utsatta människorna få en stabil punkt att stanna till på med sina djur och erbjuds mat och stöd. Här finns även en veterinär som ställer upp gratis och undersöker djuren, vaccinerar dem och erbjuder mediciner.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

Och Collide har verkligen visat att de ställer upp helhjärtat för stadens utsatta människor och djur. När en kraftig storm hotade New York erbjöd Collide skydd och tak över huvudet för hundar, katter och andra husdjur till hemlösa som annars hade hamnat i en mycket utsatt position.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

Tack vare deras insatser för de hemlösa får de i alla fall en sak mindre att oroa sig över i den otroligt utsatta situation de befinner sig i. Med Collides hjälp kan de vara försäkrade om att djuren är friska och får tillräckligt mat för att orka ge all den kärlek som betyder så mycket för dessa utsatta människor.

Bildkälla: Collide NYC (Facebook)

Jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla som jobbar gratis på det här stället och hoppas att vi får se fler sånahär ställen dyka upp nu.

Om du håller med får du gärna dela det här vidare, kanske kan det få andra att inspireras till att ta efter Collides fina insats för de hemlösa djuren.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna