Tandläkaren som sköt ett lejon tvingas stänga kliniken efter raseriet på nätet.

13-åriga lejonet Cecil var en av de populäraste attraktionerna på Hwange nationalpark i Zimbabwe. Men han blev dödad av den amerikanska tandläkaren Walter Palmer som såg det hela som ett nöje.

Palmer betalade en parkvakt 55 000 dollar för att lura Cecil ut ur parken på natten. Sedan sköt han lejonet med en pilbåge, men det tog hela 40 timmar innan Cecil tillslut dog. Under 40 timmar vandrade han alltså runt skadeskjuten på savannen.

Bildkälla

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-9

Jakten var inte laglig och just nu pågår en utredning och Palmer riskerar att ställas inför rätta. Cecils död påverkar inte bara honom och hans fans. Andra lejonhanar kommer förmodligen att döda alla de 24 lejonungar som Cecil lämnade efter sig.

Bildkälla

youtube1

Djurvänner världen över rasar nu mot Palmer och stormen mot honom har varit så hård så att han blev tvungen att stänga ner sin klinik tillfälligt.

Bildkälla

cecil-lion-illegal-hunting-internet-backlash-walter-palmer-zimbabwe-6

Utanför kliniken har människor lagt nallar och skrivit hälsningar.

Bildkälla

nalle

Recensionerna på sidan Yelp har sjunkit i botten, och Palmer kommer nog ha svårt att få sin klinik att gå runt i framtiden med så dåliga betyg.

Bildkälla

yelp

Palmer sa i ett uttalande: ”Jag litade på expertisen hos min lokala professionella guide för att säkerställa en rättslig jakt… Jag beklagar djupt att min strävan efter att göra det jag älskar på ett ansvarsfullt och lagligt sätt resulterat i att ta det här lejonet.”

Bildkälla

8lHmF1k

Jag förstår verkligen inte hur man kan tycka att det är kul att jaga och döda dessa djur bara för nöjes skull!

Bildkälla

Youtube2

Genom att dela och uppmärksamma historien om Cecil kanske vi kan få alla dessa ”troféjägare” att sluta skada djur för nöjes skull. För det är inte kul på något sätt.

Vila i frid Cecil.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna