Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Taxen Maria tvingades bli mamma trots förlamningen. Men när ungarna kommer ut sker miraklet.

Den här historien gick verkligen rakt in i mitt hjärta. Taxen Maria blev utsatt för något så fruktansvärt så jag saknar ord. Men hon tog sig tillbaka – och bevisade att ingenting är omöjligt. Vilken fantastisk hund hon är!

 

Maria blev illa behandlad hela sitt liv. Hennes ägare brydde sig inte det minsta om hur hon mådde och deras misskötsel ledde till slut till att Maria blev förlamad i bakbenen. 

Bildkälla

 

Inte heller detta brydde sig ägarna om, utan bestämde sig för att använda Maria som avelshund – trots förlamningen. 

Så där låg hon. Dräktig och förlamad, med pälsen full av loppor. 

Bildkälla

 

Eftersom Maria var förlamad i nedre delen av kroppen kunde hon inte föda sina valpar själv. När ägarna insåg att kejsarsnitt var det enda möjliga – ett ingrepp som skulle kosta 3000 dollar – övergav de helt enkelt Maria. De hade ju som sagt aldrig brytt sig om henne.

Men det var nu det första underbara i den här histiorien hände. Djurorganisationen Friends Of Emma i Texas tog hand om den dräktiga hunden och bestämde sig för att hjälpa henne. Det räddade Marias liv.

Det första organisationen gjorde var att ta Maria till en veterinär. Där upptäckte man att hon led av blodförlust efter att ha blivt biten av så många loppor. Man kunde också konstatera att hon varit förlamad i flera månader – minst.

Hunden var livrädd och hade tappat all tro på människor.

Men den här historien har ett väldigt lyckligt slut. Maria fick hjälp att föda alla sina sju valpar genom ett kejsarsnitt. De var alla friska.

Bildkälla

 

Valparna växte upp och blev en efter en bortadopterade till nya kärleksfulla hem.

Och det bästa av allt? Men hjälp och stöd av sina räddare lärde sig Maria sakta men säkert att gå igen. 

Bildkälla

 

Idag är Maria en glad, pigg och frisk hund. Det händer att hennes bakben släpar efter lite ibland när hon är trött, men hon går bättre och bättre för varje dag.

Här nedan kan du se en film om Maria och hennes valpar. 

Blev du också berörd av Marias historia? Dela gärna vidare till dina vänner så att de också kan läsa!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.