Tim, 8, hade inte råd att åka på ridlägret – då fick han en idé som gör honom till entreprenör

För åttaåriga Tim Ringkvist från Motala är ridning största intresset. Drömmen är att åka på ridläger i sommar, men när han fick veta att familjen inte har råd deppade han inte ihop, istället valde han att jobba för det. 

Tim startade upp sin egen verksamhet där han säljer pannband och nyckelringar, som han själv skapar. 

Tim Ringkvist går i andra klass och bor med sin mamma, pappa, lillebror och deras hästar och husdjur i Motala. På fritiden är det bågskytte och ridning som gäller för Tim, och det senare är något han drömmer om att göra karriär inom. 
– Jag tycker att det är roligast att galoppera och hoppa. Sedan gillar jag att åka på pay and jump och vill snart komma ut och tävla på riktigt. Jag såg även en film där de körde gymkhana, det såg kul ut och det vill jag prova, säger Tim till tidningen Hippson

Tim är ofta ute i skogen och rider på hästen Bellis i sällskap av sin mamma. Till sommaren vill han utvecklas genom att åka på Westergrens ridläger i Motala, men det kostar mycket pengar att vara där under fyra dagar, vilket skulle bli svårt att ha råd med. 

Men Tim fick en idé. När han utövat bågskytte med sin pappa Niklas har pappan lärt honom en speciell knytteknik, den har ha nu tagit till vara på. 
– Jag kom på att jag kunde göra pannband till hästarna, då jag mer gillar färg än glitter och bling. Dessutom kan man få dem i många olika färger så att de passar till hästen. Bellis passar i rött så det har hon, men hon får bara ha det när vi tävlar, säger Tim till Hippson

Facebook/Tims knytverkstad

Tim jobbar nu för fullt med att knyta pannband till hästar och hundar, samt nyckelringar. För att hjälpa honom på traven har hans föräldrar startat upp en Facebooksida åt den unge entreprenören. På Tims knytverkstad finns mer info.

Facebook/Tims knytverkstad

Några av Tims verk.

Facebook/Tims knytverkstad

Det är fint att se sådant engagemang från en åttaåring. Att han är villig att jobba själv för att uppfylla sin dröm i sommar. Dela gärna för att uppmärksamma Tims arbete så kanske han kommer iväg på ridlägret.