Tjuren tröttnade på att bli plågad i arenan. Hans smärtsamma hämnd sprids nu över hela nätet.

Trots att det borde vara olagligt pågår fortfarande tjurfäktning i Spanien. Många tjurar har fått sätta livet till efter att ha plågats en lång stund i arenan. Bland annat är det vanligt att man sticker tjurarna inför bataljerna så att de skall vara lättare motståndare för matadorerna. Men den här gången var det inte tjuren – utan matadoren som fick ett stick i arenan. På ett minst sagt otrevligt ställe.

Den peruanske tjurfäktaren Andres Roca Rey blev nämligen stångad rakt i baken av en tjur i lördags. Nu sprids bilder från arenan över hela nätet.

Tjurfäktningen ägde rum i arenan La Maestranza i Sevilla i Spanien och på läktaren satt bland annat Spaniens förre kung Juan Carlos.

På bilderna ser man att den 500 kilo tunga tjuren borrar hornet rakt in i Andres bakdel – och det ser mycket smärtsamt ut. Publiken kunde höra Andres skrika av smärta och man kunde även se blod rinna längs benet efteråt. Det är dock oklart om det var Andres eller tjurens blod.

Andres Roca Rey är bara 19 år gammal, men det är inte första gången han skadat sig i arenan. I november förra året förlorade han två tänder efter att ha fått ett horn i munnen. Läkarna sa att han hade tur att det inte slutade ännu värre den gången.

Inget var det här hade förstås hänt om Spanien hade förbjudit tjurfäktning. Om man plågar och stressar djur på det här sättet får man faktiskt räkna med att bli skadad. För att inte tala om hur mycket skada man utsätter tjurarna för.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.