Tjurens öde var att tjurfäktas till hans död – nu lever han ett lyckligt liv med sin bäste vän

För många spanska tjurar är deras öde förbestämt vid födseln, de ska användas till tjurfäktning fram till deras död. Så var det för kalven Fadjen, som var menad att gå många arena-fäktningar innan han till slut skulle avlivas. Men tack vare en man kom tjuren att bli det mest lojala och kärleksfulla husdjur du kan tänka dig. 

Ett möte som förändrade livet, så beskriver mannen som räddade tjuren Fadjen deras första möte. Redan som livet pojke hade han lovat sig själv att en dag rädda en tjur från dess fruktansvärda öde som produkt i tjufäktning. Det blev ett löfte han kom att hålla. 

Tack vare att han arbetade som traktorförare kom han i kontakt med en djurtransport som kunde ge honom detaljer om en spansk tjuruppfödare. Det ledde honom till tjuren Fadjen. 

”Om du tar hand om den, så kommer den att vara mer lojal än din hund”, sa uppfödaren enligt Sauvons hemsida, och mycket riktigt. Denna film talar sitt tydliga språk. Fadjen och hans skötare är bästa vänner: 

Tack vare den här mannen och organisationen Fadjen, lever den här tjuren ett kärleksfullt liv långt ifrån tjurfäktningsarenan och slakt. Det här visar att tjurar inte alls är menade för att slåss på arenor. Dela gärna för att visa det du också. 

 

 
 

Läs mer om...