Tjuv stal mat och pengar från hemlösa katter – lämnade fräck lapp i tunnan

Smålandskatten är en ideell förening i Ljungby som hjälper hemlösa katter. De tar hand om upphittade katter och familjekatter som hotas av avlivning för att hitta nya hem åt dem. 

Organisationen är beroende av pengar och andra saker som godhjärtade människor skänker till förmån för katterna. Ofta tittar folk förbi en gåvotunna i en matbutik – och i den brukar människor lägga massor av godis, leksaker, sant, mat och pengar till katterna, rapporterar Smålänningen

Men i helgen drabbades organisationen av en fräck stöld från en tjuv som dessutom hade mage att lämna en elak lapp efter sig. 

 

Men när de kom till tunnan för några dagar sen var den för första gången tom. 

De som driver Smålandskatten hittade i stället en lapp. På den stod det bland annat: 

”Aldrig hört så jävla dumt, skänka pengar till en katt”.

Christina Kikki Nylander jobbar på katthemmet och blev rasande.

– Tunnan var alldeles tom. Det brukar annars ligga saker i den. Att stjäla från hemlösa katter är det lägsta man kan komma, säger Christina Kikki Nylander som driver föreningen, säger hon till Aftonbladet.

Hon bestämde sig för att skriva på organisationens Facebook-sida

– Vissa jobbar hårt och oärligt. Två gånger har det funnits tecken på att någon försökt flytta kedjan och hänglåset för att kunna öppna locket så mycket som möjligt.

– Om den skyldiga läser detta så kontakta mig snarast så ska vi diskutera rätt och fel eftersom du inte har kunskap om det. Nästa gång kommer du på bild din skitstövel, skriver Christina.

Jag blir så arg och ledsen av sånt här! Dela för att visa ditt stöd till katterna och de ideella krafterna som driver denna viktiga organisation.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.