Tonårspojkarna använde igelkotten som fotboll. Nu har den avlivats.

Två tonårspojkar misshandlade igelkotten och använde den som fotboll. Händelsen utspelade sig i lördags och uppmärksammades av några förbipasserande vittnen. Det skadat djuret skickades på rehabilitering, men skadorna var för svåra och på tisdagen tvingade man ta beslutet att avliva igelkotten. Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottfond: – Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur, säger hon till Helagotland.se. Det är svårt att inte hålla med, ingen levande varelse förtjänar att behandlas så här. Förhoppningsvis kan vi få åtminstone någon på bättre tankar genom att uppmärksamma detta!

De förbipasserande vågade först inte ingripa, men återvände till platsen några timmar efter att de sett pojkarna sparka igelkotten mellan sig som om det vore en fotboll.
De kontaktade Gotlands igelkottfond direkt.
– Det är fruktansvärt hur ungdomarna misshandlar djur och det är verkligen inte första gången det här händer. Man blir både arg och ledsen. Och framförallt undrar man ju hur de resonerar, säger Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottfond till tidningen.

Inledningsvis hoppades man kunna rädda dens liv, men tvingades snart inse att den var förlamad -troligtvis efter smällar mot ryggen under misshandel, enligt Lotta Persson.
– Den måste ha fått sig en knäck i ryggraden eller skallen efter misshandeln, så vi fick tyvärr ta bort den av djurskyddsskäl, berättar Lotta Persson, veterinär och ideellt engagerad i Gotlands igelkottsfond, till Helagotland.se.

Jag hoppas verkligen att de ansvarig har lärt sig något av den här historien, och att den aldrig mer upprepas. Tillsammans måste vi stå upp djuren!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.