Traditionen Toro de la Vega där tjurar plågas till döds förbjuds.

Aktiviteten Toro de la Vega, som plågar tjurar i Spanien, förbjuds. I dag, torsdag, fattade regionen där aktiviteten äger rum det historiska beslutet. Det skriver Djurens rätt på sin hemsida. Varning för stark bild längre ner i artikeln.

Toro de la Vega är en tusenårig tradition i den spanska staden Tordesillas. Aktiviteten går ut på att tjurar får spjut och lansar kastade på sig – tills de förblöder till döds under stort lidande, skriver Djurens rätt.

Alanceo_y_muerte_del_toro


Bildkälla: Wikipedia

I september i fjol arrangerades den största demonstrationen mot djurplågeri någonsin i Madrid. 100 000 deltagare slöt upp för att marschera och protestera mot Toro de la Vega.

Manifestación_contra_el_Toro_de_la_Vega._Rompe_una_Lanza_2014_(28)


Bildkälla: Wikimedia

Tordesillas ligger i regionen Kastilien och León. I dag fattade regionen det historiska beslutet att förbjuda Toro de la Vega. Själva arrangemanget verkar få fortsätta – men utan att tjurarna plågas eller dödas, skriver Djurens rätt.

Sedan tidigare är det förbjudet att tända eld på tjurarnas horn under Jesus Nazareno-festivalen i städerna Ondara, Benitachell och Javea.

En anan mångårig tradition i Spanien är tjurfäktning, som också har fått mycket kritik från djurvänner världen över. Flera städer i Spanien har stängt sina tjurfäktningsarenor men det är fortfarande tillåtet enligt europeisk lag, på grund av att det är en ”kulturell sedvänja”. Eu-parlamentariker arbetar dock för att detta ska ändras.

Att Toro de la Vega nu förbjuds är ett steg i rätt riktning för att förhindra att fler tjurar plågas till döds. Nu får vi hoppas att fler städer följer efter när det kommer till tjurfäktning.

Dela gärna denna positiva nyhet vidare!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.