Trafikkamera lyckades fånga fjälluggla som flög förbi. Detta är helt makalöst.

Bilder på djur ute i det vilda kan ofta vara både vackra och häftiga om djuren fångas i rätt ögonblick. Men om ingen tar en bild på dig, då får du väl göra jobbet själv. Så tänkte kanske fjällugglan som lät sig själv bli fotograferad av – en trafikkamera! Jag tycker verkligen att den här trafikkameran förtjänar någon typ av utmärkelse för sina träffsäkra bilder.

Det var i den kanadensiska staden Montreal som en fjälluggla för några dagar sedan tog turen förbi en trafikkamera som stod stationerad vid en motorväg – och självklart var trafikkameran uppmärksam och fångade händelsen på bild.

Bildkälla: Robert Poëti (Twitter)

snouggla2

snouggla

Quebecs transportminister Robert Poëti delade med sig av bilderna på sin Twitter. De gick snabbt viralt och har nu gjort ugglan till en internetkändis.

Barbara Frei på fågelobservatoriet McGill Bird Observatory förklarar den troliga orsaken till ugglans flygtur i en intervju med CBC News.

– Jag tror att de trivs särskilt bra vid motorvägen eftersom de har öppna, gräsbevuxna fält i närheten som i sin tur är perfekta för att jaga efter deras favoritbyte, nämligen små gnagare. De gillar att få en bra översikt och de höga lyktstolparna eller andra platser som de kan slå sig ner på medan de jagar passar dem perfekt, säger hon till CBC News.

Här kan du se ett videoklipp på när ugglan susar förbi:

Gilla gärna om du också tyckte att det här var riktigt mäktiga bilder.