Tragedi: Valpen Rocco dog i köket – vanliga faran många hundägare missar!

”Mitt hjärta är helt krossat. Du dog på ett hemskt sätt och var bara fem månader gammal.”
Så skriver hundägaren Adrian James i en Facebookgrupp efter att han förlorat sin bästa vän på ett oerhört tragiskt sätt.
Den lilla borderterriern Rocco dog i hemmet efter att ha fastnat med sitt halsband i ett dörrhandtag.
Nu vill Adrian och hans familj varna andra hundägare och uppmuntrar dem att ta av halsbandet när hunden är hemma, skriver brittiska Metro.

I Facebookgruppen Border Terrier Owners har medlemmarna de senaste månaderna kunnat följa den spralliga valpen Rocco.

Medlemmarna har bland annat fått se Rocco ägna sig åt sin favoritsyssla, att springa runt i skogen. Därför chockades också många när de nåddes av nyheten att Rocco dött efter en olycka i hemmet.

Helpin to raise awareness we opes… ??? #collarsoffforrocco ?#borderterriers #borderterrier #borderterriersofinstagram #btposse

A post shared by Zapper (8) & Rooster (7) (@2xborderterriers) on

”Vila i frid min lilla Rocco. Jag är hjärtekrossad över att du dog på ett så tragiskt sätt bara fem månader gammal. Min stackars lilla pojke fastnade med halsbandet i handtaget på vår köksdörr. Han måste ha hoppat för att nå något på köksbänken och fastnat på vägen ned”, skriver Adrian i gruppen.

Tragedin drabbade alla hundägare i gruppen och kort därefter började foton dyka upp i gruppen där hundar tagit av sig sina halsband och lagt dem bredvid sig.

Kondoleanserna fortsatte att strömma in för Rocco och det var en rörd husse som skrev i gruppen mitt i natten.
”Wow, klockan är 02.30 och jag kan inte sova. Jag är överväldigad över allt stöd jag fått från alla möjliga ställen. Jag älskar er hundägare för att ni är så snälla och stöttande. Rocco var min första hund och mina ögon gör ont efter allt gråtande. Tack så jättemycket, jag saknar ord!”

Familjen vill nu väcka en debatt och varna andra hundägare för att undvika att fler hundar drabbas av samma tragiska öde.
– Behöver din hund halsband när den är hemma? Troligtvis inte och det är en onödig fara som de flesta av oss aldrig tänker på. Snälla ha det här i åtanke så ni slipper gå igenom det vi behövt gå igenom.

Det är en obeskrivlig tragedi som drabbat den här stackars familjen.

Nu tycker jag vi alla hjälps åt och delar den här artikeln med alla hundägare du känner – det kan rädda liv!