Tre danska elever stenade svanen till döds: Nu kastas de ut från skolan av rektorn

En uppmärksam djurmisshandel rör upp starka känslor i Danmark.

Tidigare i veckan kom rapporter om hur tre danska pojkar mellan 16-17 år anklagades för att att ha dödat en svan med stenar, under en skolresa nära Gardasjön i Italien.

Enligt italienska medier bestämde sig eleverna, som tillhörde Ladelund Efterskole, för att ta en promenad vid sjön. De mötte en knölsvan som blåste sig upp och väste mot pojkarna.

Eleverna svarade med att sten på svanen, som flydde in mot vassen vid sjön. Men pojkarna fortsatte efter och fortsatte att stena svanen, tills den dog.

Händelsen har nu fått allvarliga konsekvenser för de tre studenterna.

Ladelund Efterskole har beslutat sig för att relegera och kasta ut de tre eleverna från skolan, skriver Jydske Vestkysten.

Efterskole är en frivillig skolform, mellan den obligatoriska primärutbildningen och den frivilliga sekundärutbildningen, i Danmark.

– Vi har har avslutat samarbetet med studenterna på skolan. De kommer inte längre vara välkomna i skolan. Pojkarna blev uppmanade i Italien att kontakta en advokat när de återvände till Danmark. Vilka åtgärder som kommer att ske nu, är en fråga mellan pojkarna och deras föräldrar, säger Steffen Bendix Pedersen, rektor på Ladelund, till Jydske Vestkysten.

Riskerar 2 års fängelse

Det blir den italienska ungdomsdomstolen som kommer att pröva fallet med de danska pojkarna, du är inte straffmyndig förrän du är 18 år i Italien. Straffet för att ha dödat ett djur sträcker sig mellan fyra månader till två år.

Detta är en hemsk historia utan några vinnare. 

Vad tycker du, gjorde skolan rätt som kastade ut pojkarna? Vänligen skriv din åsikt i en kommentar till artikeln.