Tre hemlösa hundar sover över på busstation för att fly kylan – titta nu när de får sina egna sängar

Nätterna kan vara ganska kyliga så här års – både i Sverige och Brasilien. Det gör livet extra tufft för alla herrelösa hundar som lever på gatorna runtom i världen. Självklart reagerar våra fyrbenta vänner olika på kyla från ras till ras, men jag misstänker ändå att en god natts sömn i rumstemperatur är att föredra för de flesta. 

I södra Brasilien är det på väg att bli vinter och temperaturen är på väg neråt. 

Men de här tre hemlösa hundarna har turen på sin sida – de har nämligen fått en perfekt plats för värme och mys om kvällarna. 

vitalpetlogga
hundar1
© Facebook (Fabiane Rosa)

Det är högst oklart om de här tre hundarna var hemlösa redan från födseln eller om de blivit övergivna. Men numer verkar det i alla fall som om de känner sig som hemma. 

Anledningen är att personalen på en bussterminal i staden Curitiba öppnat sina hjärtan – och terminalens dörrar. När dessa djurvänner fick se att hundarna var ute i kylan kunde de inte låta dem stanna kvar. Personalen har döpt hundarna till Max, Pitoco och Zoinho. 

Nu sover de under tak, får mat och vatten, egna filtar – och till och med egna sängar.

Personalen har varit så fiffiga genom att tillverka egna hundsängar av gamla bildäck. Kolla här.  

© Facebook (Fabiane Rosa)

Bildäckssängar låter kanske inte så inbjudande, men för de här hundarna som levt på gatan är det rena lyxen. 

Prova Vital Pet – ett naturligt kosttillskott för hundar framtaget av forskare. Beställ idag och få 50% rabatt. (Annons från Vital Pet)

© Facebook (Fabiane Rosa)

En lokal politiker fick höra om den här historien och bestämde sig för att besöka busstermainalen. I ett Facebook-inlägg som blivit viralt och delats tiotusentals gånger hyllar Fabiane Rosa personalen på terminalen. 

© Facebook (Fabiane Rosa)

Prova Vital Pet – ett naturligt kosttillskott för hundar framtaget av forskare. Beställ idag och få 50% rabatt. (Annons från Vital Pet)

I sitt inlägg uppmärksammar Fabiane också att många djur lever på gatan under svåra förhållanden och att vissa utsätts för övergrepp och vanvård. 

Men det är framför allt en rad som fastnar för mig: 

– Människor måste förstå att vår värld inte är vårt privilegium. Gud skapade djuren för att lära oss att älska villkorslöst, skriver Fabiane i sitt inlägg.

Jag kan bara hålla med! Dela om du också tycker så. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.