Troféjaktföretagets upprörande erbjudande till jägarna: ”Skjut två lejon, betala för ett”

Troféjaktsföretag erbjuder nu jägare ett minst sagt upprörande erbjudande.

Om jägaren betalar för att skjuta en lejonhane erbjuds jägaren i en kampanj, att få skjuta en lejonhona – gratis i ett ”skjut två lejon, betala för ett” erbjudande.

– Vanligt folk har nu råd att åka för att döda vilda djur för skojs skull, säger Eduardo Goncalves, som leder en antitroféjaktskampanj till brittiska Mirror.

Troféjakten fortsätter runt om i världen trots många förbud.

Att jaga oskyldiga djur är ingenting som vi ställer oss bakom, då vi självklart ställer oss på djurens sida.

Men i en kampanj sprider nu ett troféjaktsföretag ett minst sagt upprörande erbjudande till sina jägare.

Om man vill skjuta en lejonhane erbjuds de nu att få skjuta en lejonhona – helt gratis.

– Affärerna blomstrar för troféjaktsindustrin. Förr var det bara rika markägare och högt uppsatta inom militären som åkte på safarijakt, men i dag är det vanligt folk som åker på de typerna av safari för att döda vilda djur för skojs skull, säger Eduardo Goncalves, som leder en antitroféjaktskampanj, till brittiska Mirror.

Troféjakt på lejon har lett till att företag nu gett jägare upprörande erbjudande. Foto: Shutterstock

Företag erbjuder flera specialerbjudanden – motsvarande 16 500 kronor

Sajten som har gjort en stor granskning över troféjaktsföretag har upptäckt att företaget är långt ifrån ensamma. Flera likasinnande företag har också erbjudit jägare liknande erbjudanden.

I Sydafrika finns ett annat safariföretag som har ett specialpris på ett jaktpaket. ”Fem dagar, sju djur, fyra jägare för 1 499 pund”, vilket motsvarar cirka 16 500 kronor, skriver Mirror.

Många har upprörts av granskningen och kräver nu att troféjakten förbjuds och att det blir olagligt att föra in troféerna till Storbritannien, skriver tidningen.

Detta är inte okej! Djur ska få vara i fred och inte hotas av jakt! Detta är så fel, vi står självklart på djurens sida!