Tullen hör små rop på hjälp från plastpåsarna – gör hemska upptäckten i mannens källare

Gränspolisen slog till mot den misstänkte mannens hus – och gjorde en hemsk upptäckt i källaren.

De hittade över 32 små myrkottar som alla var inlindade i plastpåsar.

Det var under veckan som gränspolisen i Vietnam slog till mot en misstänkt mans hus. I hans källare gjorde de den hemska upptäckten.

Inlindade och instängda i plastpåsar hittade de över 30 små myrkottar. Myrkottar är en starkt utrotningshotade och de känns enkelt igen då kroppen är täckt av fjäll.

myrkottar
Bild: Facebook

Myrkottar är också världens mest illegalt jagade djur, då de är efterfrågade speciellt i Kina och Vietnam. Många tror helt felaktigt att deras fjäll har medicinska egenskaper.

Över en miljon myrkottar tros ha blivit illegalt fångade bara de senaste tio åren vilket gör det myrätande djuret till världens mest illegalt sålda däggdjur.

myrkottar
Bild: Youtube

Polisen i Vietnam tror att den gripne mannen tänkte smuggla de 32 myrkottarna över gränsen i en buss. De hittade även 69 sköldpaddor som illegalt skulle smugglas.

Djurorganisationen Save Vietnams Wildlife kallades in och kunde hjälpa till att rädda djuren från källaren.

Myrkottar
Bild: Youtube

Myrkottar är av naturen skygga djur som rullar ihop sig till en boll när de känner sig hotade. Men när de blev räddade kunde personalen se att myrkottarna sakta började att rulla upp sig och verkade känna sig tryggare.

Myrkottar
Bild: Youtube

Tack och lov var nästan alla djuren i bra skick, trots det hemska och alla ska ha överlevt, efter den hemska behandlingen.

Myrkottar
Bild: Youtube

Nu kommer Save Vietnams Wildlife ta hand om de små myrkottarna och sakta men säkert försöka att rehabilitera dem, så de framöver kan få återvända till sin naturliga miljö I det fria.

Se filmen här när myrkottarna räddas från smugglaren!

Dela gärna vidare till en vän!