Turist fick syn på en ovanlig albinoelefantbebis under sin safariresa i Sydafrika.

Det sägs att ungefär 1 av 10 000 däggdjur föds som albino. Det är otroligt sällsynt och ännu mer sällsynt att de överlever och blir stora. Men den här lilla, eller stora det är trots allt en elefant, krabaten har jag en känsla av att det kommer klara sig. Med hela familjen och en elefantmamma som skydddar dig ska det nog inte vara några problem.

Det var när turisten Nicki Coertze var på safari med sin familj i Shingwedzi i Kurger National Park i Sydafrika som han fångade den ovanliga upptäckten: En lite albinoelefant. Bland sina större gråa kompisar vaggade den lilla rosa elefanten fram vid Shingwedzifloden. Ja, det är verkligen en rosa elefant.

Afrikanska albinoelefanter är extremt sällsynta. Till och med mer sällsynta än sina mindre asiatiska kusiner, skriver The Daily Mail.

albino1.jpg
© Nicki Coertze

Nicki Coertze är från Polokwane i Sydafrika och reser till Kruger National park varje år. Men han hade aldrig sett en rosa elefant förut.

Det var när elefantungen var på väg att dricka i floden med sin mamma som han fick syn på den – och förevigade ögonblicket från bilen.

– Jag försökte hålla mig superstilla trots all spänning från de andra i bilen, säger han enligt The Daily Mail.

På bilderna går det verkligen se kontrasten mellan bebiselefanten och de vuxna som inte är albino.

© Nicki Coertze

Nicki Coertzes har heller aldrig sett en albinoelefant tidigare.

– Med det i huvudet har jag en teori om att det här var något jag bara får se en gång i livet, säger han enligt The Daily Mail.

Tyvärr kan dock bristen på pigment orsaka problem för den lilla elefanten. Den riskerar att bli blind, kan få problem med den starka solen, kan vara ett attraktivt byte för tjuvjägare och kan behöva kämpa för att accepteras i flocken.

Vi får hoppas att den här lilla sötnosen får fortsätta leva lika lyckligt som den ser ut att göra här – långt bort från tjuvjägare och andra problem. Tycker du också att denna bebis är makalöst söt? Dela gärna vidare!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.