Två innekatter har testats positivt för coronaviruset

Coronaviruset fortsätter att härja i världen.

Enligt Worldometers har över 2 miljoner människor nu bekräftats smittade av viruset – och över 100 000 människor har dött.

Men det är inte bara vi människor som drabbas. CBS News rapporterar nu att de första husdjuren har smittats i USA.

Det är två innekatter i New York som enligt CBS News har testats positivt för coronaviruset. Katterna är därmed de första husdjuren i landet att bekräftas smittade av covid-19.

De båda katterna ska ha blivit smittade av människor i sina hushåll eller i grannskapen. Det rör sig om två separata fall, enligt USDA som är den amerikanska jordbruksmyndigheten som ansvarar för husdjur i landet.

”En veterinär testade den första katten efter att den visade milda symptom på andningsbesvär. Inga individer i hemmet bekräftades sjuka i covid-19. Viruset kan ha överförts till den här katten av milt sjuka eller asymptomatiska familjemedlemmar, eller genom kontakt med en smittad person utanför hemmet”, säger USDA i ett uttalande enligt CBS News.

katter, coronavirus, covid-19
Foto: Shutterstock

Milda symptom

När det gäller den andra katten, ska ägaren tidigare ha testats positivt för viruset. Katten ska senare ha visat symptom.

Katterna har milda symptom och förväntas återhämta sig.

USDA har nu uppmanat djurägare att tvätta händerna innan man rör vid sitt husdjur, liksom att tvätta händerna efter att man rört vid sitt husdjur. Om man blir sjuk menar USDA att man bör hitta ett tillfälligt hem så att man kan sätta sig i karantän från hela familjen, inklusive djur.

Tidigare har även lejon och tigrar bekräftats smittade i USA.

Sprid gärna artikeln vidare för att upplysa alla dina djurvänner!