2 kvinnor ser en hund på soptippen, 13 månader senare hittas något i pälsen som förändrar allt

För paret Kelly Thomas och Ted Kupferman, från Georgia i USA, har högtiden Thanksgiving alltid varit viktig. För ett par år sedan hände något som skulle göra helgen än mer betydelsefull.

– Thanksgiving är tiden på året då vi tänker på de människor som inte kan vara med oss – eller de djur som inte kan vara med oss, säger Ted i videon.

YT

Efter att ha räddat hunden Bear från ett grymt öde utvecklade paret ett särskilt band till sitt husdjur. En relation som tyvärr skulle få ett abrupt slut. 

– Det här var bara inte en hund. Han var min bästa vän, säger Ted.

YT

När Ted en dag åkte bil med Bear var de med om en olycka. Alla klarade sig utan några skador men i samband med krocken blev Bear så skrämd att han i förtvivlan rymde in i skogen. Ted letade efter sin bästa vän i tolv timmar utan resultat.

Trots stort pådrag fann man aldrig hunden och till slut tappade paret hoppet.

Det skulle vara helt tyst – i två år – tills hjälp kommer från oväntat håll.

De två kvinnorna Kira Bagwell och Stephanie Sparks, boende i närområdet, började se spår i sanden på den lokala bilskroten. Det var spår från en hund.

YT

Man såg hunden upprepade gånger och till slut fick de kontakt. I 13 månader matade man hunden två gånger om dagen och försökte ta den i säkert förvar– men den här hunden var omöjlig att fånga.

Tack vare en smart bur kunde man till slut fånga in hunden för att undersöka den närmare. Under pälsen skulle det dölja sig en skatt.

YT

Med hjälp av ett mikrochip kunde man nu se var hunden hörde hemma, och för paret Ted och Kelly skulle Thanksgiving aldrig bli sig likt igen.

Bear hade varit borta i två år och ingen trodde att han levde.

När Bear återförenas med sina ägare blir det så tydligt varför människor skaffar hund över huvudtaget. Ren och skär kärlek.

Dela gärna vidare denna hjärtvärmande berättelse om du också tror att människan och hunden har ett alldeles speciellt band!

 

 
 

Läs mer om...