Två män attackerade henne. Då kom gatuhunden till undsättning. En månad senare räddar hon hunden tillbaka.

Ibland är det som att det ödesbestämt att två individer ska mötas. Just den här historien om hur en student och en hund räddade varandra kan vara det finaste jag har hört på riktigt länge. Historien om hur gatuhunden Pepper och studenten Georgia Bradley fann varandra har uppmärksammats på många håll och är en solskenshistoria utan dess like.

Det var när den 25-åriga brittiska studenten Georgia Bradley var på solresa i Grekland som två män började förfölja henne.
”Jag bestämde mig för att ta en promenad på stranden när två män började förfölja mig och trakassera mig. De ville att jag skulle följa med och ta en drink men jag ville inte” berättar hon för Daily Mail.

Källa: Facebook/ Georgia Bradley.

pepper1

När Georgia tackade nej blev männen aggressiva och greppade hennes arm för att slita med henne.
”När den ena mannen slet tag i min arm visste jag inte vad som skulle hända. Jag var ensam och rädd. Det var en svår situation.”

Det var då den lilla svarta gatuhunden såg vad som hände och kom till undsättning.
”Hon hoppade fram från ingenstans, hoppade upp och började skälla och slicka på min hand. Det fick männen att tänka till. Hon räddade mig. Hon märkte att något var fel.” säger Georgia Bradley.

Källa: Twitter

pepper2

Männen skrämdes i väg och Georgia fick en vän för livet i den ruffiga gatuhunden. Efter händelsen följde hunden Georgia tillbaka till lägenheten. Pepper var blyg men höll sig i närheten.
”Vi fick kontakt med varandra direkt. Jag gick runt i stan för att se om hon hade någon ägare, men vi kunde inte hitta någon och vi var tvungna att flyga hem nästa dag” berättar Georgia som var på resan tillsammans med sin pojkvän.

Georgia tog med hunden till ett djurskyddscenter och en lokal veterinär men inget ställe ville ta hand om Pepper. Hunden visade sig vara övergiven och ingen på plats ville ta hand om henne.
”Nästan varje kväll hade vi sett henne vid barer och restauranger där hon försökte få turisters uppmärksamhet.”
”Flera gånger följde hon efter oss och vi funderade på vad vi skulle göra.”
”När vi skulle åka till flygplatsen tittade vi ut genom bakrutan och då sprang Pepper efter bilen. Det var hjärtskärande”.

Källa: Twitter

pepper3

Väl tillbaka i England bokade Georgia snabbt en resa tillbaka till Grekland och två veckor senare var hon tillbaka hos Pepper.

Så blev det till slut så att Georgia la sina sparpengar, många tiotusentals kronor, på att skaffa Pepper ett mikroship, pass och vaccination. Efter 21 dagars karantän fick Pepper komma in i England.

I dag lever Pepper tillsammans med Georgia, men historien slutar inte där.

En vecka efter att Pepper fått komma hem sitt paret Bradleys hem i Cornwall så fick Pepper sex stycken små valpar.

När man läser om den här starka vänskapen, mellan hund och människa, så kan man verkligen förstå talesättet ”hunden är människans bästa vän”.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.