Två svanar låter människorna reda ut situationen när de har trasslat in sig i varandra.

Vi är förmodligen många som hade blivit rädda om en eller flera svanar kom simmande emot oss, eftersom de lätt kan bli aggressiva om man kommer för nära deras bo. Men när de här två ryska männen stötte på två svanar märkte de genast att något inte stod rätt till – och de valde därför att stå kvar. Det visade sig nämligen att svanarna hade råkat trassla in sig i varandra. Rädda och utmattade sökte de sig till människorna i ett sista hopp om att få hjälp, och som tur var hade männen handlingskraft och mod nog att kliva fram och försiktigt hjälpa svanarna.    

I videoklippet kan man se hur den ena mannen, samtidigt som han smyger fram och hjälper svanarna, pratar med lugnande ord för att få dem att känna sig trygga.

Det ser ut som att den ena svanen sitter fast runt nacken och sedan under den andra svanens vinge. När mannen till slut lyckas reda ut trasslet blir svanarna överlyckliga av tacksamhet.

Det är så glädjande att dessa djurvänner inte blev rädda utan att de istället stannade och hjälpte de skräckslagna djuren. Och samtidigt är det ju helt otroligt att svanarna verkar ha känt på sig att människorna kunde hjälpa dem!

Amazing Rescue! 2 Tangled Swans ASK HUMANS to Help!

Somehow these swans got tangled up. They swim over to some humans to get some help!

Publicerat av Maurice W. Evans den 4 februari 2016

Nu hoppas vi att svanarna kan leva lyckligt utan att behöva trassla in sig i varandra igen. Dela gärna vidare om du tycker att det var fint gjort av de två männen att hjälpa svanarna.