Tvåbenta valpen hittas i soptunnan – då blev djurvännerna hans stora hjältar

Alla djur bör behandlas lika, oavsett hur de ser ut.

För den här sju veckor gamla hundvalpen med bara två ben skulle livet få en tuff start när ägaren slängde honom i en soptunna.

Men tur för lilla Cupid fanns det djurhjältar i närheten – som hittade honom och gav honom en nystart på livet.

Det gör alltid ont i min själ när jag ser djur som far illa, oavsett om det rör sig om ett litet djur som en råtta eller en elefant.

I det här fallet handlar det om den 7 veckor gamla hundvalpen Cupid i Toronto, som föddes utan framben. En kvinna hörde den lilla hundvalpen gnälla från en soptunna där hans förra ägare mest troligt hade lagt honom.

Bildkälla: Facebook/DogRescuersInc

Kvinnan ringde direkt till djurräddare som kom och hämtade Cupid – och han togs till ett djurhem där han fick all den kärlek och värme han förtjänade.

– Han är jätterolig. Han busar och verkar jättetuff, säger Joan Znidarec på Dog Rescuers, till The Dodo.

Bildkälla: Facebook/DogRescuersInc

Det dröjde inte länge förrän djurhemmets annons om en fosterfamilj fick ett kall – och Cupid fick ett nytt kärleksfullt hem.

Men trots att den lilla hundvalpen klarat sig igenom något av det värsta som kan hända ett djur har han fortfarande småproblem i vardagen på grund av att han saknar sina framben.

Bildkälla: Facebook/DogRescuersInc

– Man får ge det till honom när han ska gå på toaletten. Valpar kan vara en utmaning att ta hand om och han kräver lite mer. Jag torr att det var det som var anledningen till varför han blev övergiven men det är oavsett vilket helt oacceptabelt, säger Znidarec till The Dodo.

Men snart kan Cupid lämna alltid bakom sig. Förutom sin nya familj kommer han även få två proteser till sina framben så han kan leka och busa precis som vilken hund som helst. 

Bildkälla: Facebook/DogRescuersInc

Vilken bedårande liten hund Cupid är. Jag är så glad och tacksam över att djurräddarna tog in honom och gav honom en ny chans i livet. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma alla djurhjältar där ute!