Tvättbjörnen vägrar lämna familjen som räddade hans liv.

När tvättbjörnen Loki bara var en liten unge hittade Kat Wagg och hennes make honom, övergiven och väldigt sjuk. De fruktade att den lille krabaten inte skulle klara sig och beslutade sig för att hjälpa honom. Vad de inte visste var att deras utsträckta hand skulle bli början på en livslång vänskap. För sedan dagen Kat och hennes make började ge honom kärlek, har tvättbjörnen Loki vägrat att lämna deras sida.

Skarmavbild 2016-05-23 kl. 13.51.42

Lille Loki led av uttorkning, parasiter och hade flera bölder på kroppen när Kat och hennes make hittade honom. Utan hjälp från människorna skulle han med all säkerhet inte klarat sig.

loki1

Kat och maken kunde inte bara stå och se på när den lille tvättbjörnen led. De tog in honom och gav Loki mat. Snart började tvättbjörnen repa sig.

loki2

Paret tänkte hela tiden att de skulle släppa ut Loki i det vilda när han blivit tillräckligt stark. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort.

loki3

Kat och hennes man gav Loki alla möjligheter att sticka tillbaka, iväg ut i det fria. Även om han var frisk och tillräckligt gammal för att klara sig själv, så vägrade Loki att lämna sin nyfunna familj.

loki5

”De flesta vilda djur känner ju att de hör hemma i vildmarken och väljer att lämna sina föräldrar för att leva på egen hand. Men Loki var ett sällsynt undantag, han vägrade att lämna oss, det spelade ingen roll hur mycket vi uppmuntrande honom”, säger Kat Wagg.

wagg1

Loki levde lyckligt med sin familj tills hans sista dagar, som tyvärr kom för tidigt. Tvättbjörnen avled ett år efter att familjen räddade honom, efter komplikationer i samband med att Loki fick ett vaccin.

wagg11

Även om Lokis liv blev kort, så skulle det ha varit ännu kortare om det inte hade varit för detta fina otroliga par som räddade honom. De gav honom friheten att göra vad kändes rätt för honom och det kan ingen ta ifrån dem.

Här kan du se en video på Lokis liv:

Lokes ”mamma”, Kat, nämner flera gånger att tvättbjörnar inte borde ses som några husdjur och att räddningen av Loki var ett ovanligt undantag. Om du hittar ett skadat, övergivet eller föräldralöst vilt djur ska du kontakta polisen eller en viltrehabiliterare.