Ugglan är utmattad efter att ha kämpat för sitt liv – se reaktionen när mannen befriar den

När ett vilt djur far illa finns det inte många i närheten som är där för att se och kunna hjälpa till. Tack och lov för den här ugglan så fick golfaren Craig se att fågeln hade fastnat, och agerade blixtsnabbt. Ugglans reaktion var dock inte vad han hade förväntat sig. 

När golfaren Craig var ute på en runda fick han se en uggla sitta misstänksamt stilla på en rot som stack upp ur vattnet. När han kollade upp det så visade det sig att ugglan suttit där i tolv timmar, då den fastnat i en fiskelina. 

För att hålla sig ovanför vattenytan hade ugglan lyckats ta sig till roten, men därifrån kom den ingenstans, tills Craig ryckte in. 

Ugglor är sällsynta djur som vanligtvis inte brukar vara i närheten av människor, så att närma sig den var en utmaning för Craig. Till hans stora förvåning så hade ugglan ett lugn. Se bara på den fantastiska räddningsauktionen här: 

Efter att Craig kapat fiskelinan satt ugglan kvar, den var för utmattad för att röra sig efter att ha försökt bryta sig loss i så många timmar. 
– Han slog sin näbb neråt gång på gång, så jag försökte liksom prata med den, säger Craig. 

Craig tog ett långt skaft för att försiktigt lyfta bort ugglan och ta den till land, där den kunde samla kraft för att flyga iväg. 

Tack och lov så finns det de som Craig som inte tvekar på att rycka in när djur far illa. Dela gärna för att hylla djurvänner som honom.