Undersökning visar: 61 procent väljer sitt husdjur framför en ny partner.

Nu finns det bevis för hur mycket våra husdjur faktiskt betyder för oss – och hur de ibland kan betyda mer för oss än vad vår partner gör. Företaget Rover har gjort en undersökning och frågat amerikaner vad deras hundar och katter har för betydelse i deras liv. Resultatet säger en hel del! Till exempel skulle hela 61 procent av de tillfrågade kunna göra slut med sin partner för sitt husdjurs skull.

Dela säng

56 procent föredrar att dela säng med både sitt husdjur och sin partner. Detta försätter förstås att man har en stor säng hemma, annars kan det ju bli trångt att få plats med partnern också.

Nästan 70 procent skulle offra egentid med sin partner för att få umgås med sitt husdjur. Själv föredrar jag att umgås med dem båda samtidigt, förutom när jag vill mysa i soffan, då får min partner gärna ta fåtöljen istället så att det inte blir så trångt.

Spendera pengar

Nästan hälften, 45 procent, av de tillfrågade spenderar mer pengar på sitt husdjur än på sin partner varje månad. En femtedel köper dyrare presenter till sitt husdjur än till sin partner på självaste Alla hjärtans dag.

Ge upp partner eller jobb för sitt husdjur

Hela 61 procent av de tillfrågade skulle kunna ge upp en partner för sitt husdjurs skull. Det kan ju till exempel bli problem om nya pojk- eller flickvännen är allergisk, eller helt enkelt inte gillar djur. Personligen skulle jag nog aldrig kunna bli kär i någon som gillar djur, vi skulle helt enkelt vara för olika!

Flera av de tillfrågade sa också att de litade mer på sin hunds omdömde än sin egen mamma, när de valde en potentiell framtida partner.

En annan sak som kan bli problem när man har husdjur är ju arbetstider. En hund ska ju inte vara ensam mer än 4-5 timmar per dag, och de flesta jobbdagar är längre än så. En tredjedel av de tillfrågade skulle låta bli att ta ett jobb om det inte fungerade med husdjuret där hemma.

Gosa med husdjur – eller partner

På frågan om de skulle välja att gosa med sitt husdjur eller sin partner så svarade 34 procent att de skulle välja sitt husdjur.

Jag får nog erkänna att jag är en av de 34 procenten…

Välja partner med husdjur

Hela 85 procent av de tillfrågade djurägarna säger att de skulle bli mer attraherade av en person som hade en hund med på bilden, om de letade efter en partner via en dejtingsajt.

Ja, vad kan väl vara mer attraherande än en djurvän! Förhoppningsvis tar personen även med sig hunden på första dejten.

Välja husdjur framför blinddate

95 procent av de tillfrågade skulle välja att stanna hemma och gosa i soffan med sitt husdjur framför en blinddate.

Det är inte så konstigt tycker jag, vem vill ens gå på blinddate egentligen?

Dejt med sitt husdjur

Mer än en fjärdedel av de tillfrågade har någon gång planerat en speciell dejt för sitt husdjur. Det innebar bland annat en tur till parken, hundvänlig middag eller hundspa.

Skulle du kunna välja ditt husdjur framför din partner? Eller skulle du tacka nej till ett jobb för ditt husdjurs skull? Dela gärna med dig av den här artikeln och berätta hur du skulle göra!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.