Ung kvinna lägger ut selfie med hästen på Facebook, då upptäcks detaljen som avslöjar djurplågeriet

Jag förutsätter att alla som har häst alltid ser till djurets bästa.

Tyvärr är verkligheten inte alltid riktigt så – men det betyder inte att vi kan stå och se på när människor sysslar med djurplågeri.

Den här 22-åriga kvinnan från England kallade sig själv för hästälskare och en ambitiös hobbyryttare, men snart skulle bilder på Facebook avslöja hennes rätta jag, skriver The Telegraph.

 

Facebook

Det var när den 22-åriga kvinnan var ute och red med hästen Thor som hon fångades på bild.

Dessa bilder hamnade sedan på Facebook – men  de djurvänner som tittade närmare skulle snart göra en fasansfull upptäckt. Först märkte ingen något, eftersom kvinnan hade kastat en filt över hästen för att gömma det värsta.

Kvinnan hade täckt hästens bakparti med filt, utformad för att hålla hästen varm. Men det hindrade också arrangörerna från att se hästens utskjutande ben.

När bilderna kom ut på Facebook var det dussintals människor som rapporterade henne till djurskyddsorganisationer.

Djurskyddsorganisationen RSPCA ( Royal Society for the Cruelty to Animals ) tittade närmare på fallet och när de såg kvinnan på selfies tillsammans med Thor, förstod de att något var allvarligt fel. De bestämde sig för att gå till botten av frågan.

Facebook

RSPCA:s inspektör, Suzi Smith: ”Thor såg otroligt tunn ut och du väldigt mycket ben som sticker ut på hans kropp. Han var uppenbarligen sjuk och efter att en veterinär undersökte hans kropp bedömde han hästens kondition till en nolla, på en femgradig skala”.

Facebook

Fälldes i domstolen

Thors ägare, den 22-åriga kvinnan, ställdes inför rätta för att ha orsakat hästen onödigt lidande genom att låta bli att undersöka och behandla orsaken till hans dåliga hälsa. Hon åtalades även för att ha orsakat hästen smärta och lidande, genom att rida honom i detta tillstånd.

Domstolen dömde kvinnan till 160 timmars samhällstjänst och ett bötesbelopp på cirka 4000 kronor. Dessutom förbjuds kvinnan från att ha hästar i 10 års tid.

Facebook

Thor togs om hand och fick rehabilitera sig på ett djurskyddshem. Han fick medicinsk vård och blev bättre och bättre för varje dag som gick.

Snart var han en riktigt frisk och vacker häst igen!

Facebook

Thor njuter nu av sitt nya liv – utan smärta! Han kan äntligen springa fri igen och får tillräckligt med mat.

Facebook

Det är svårt att förstå varför och hur denna kvinna kunde försumma en så fin häst. 
Lyckligtvis är Thor nu på en plats där han får den kärlek alla djur borde få – dela vidare detta för att visa att djurplågeri aldrig är okej! 

 

Läs mer om...