Ungarna stals från mamman och dumpades vid dörren. Dagen efter hörs ett ljud utanför och ingen kan förstå hur hon hittade dit.

Det är väl känt att katter är duktiga på att hitta hem igen när de går långt hemifrån. Men den här mamman är någonting speciellt. Hon spårar upp sina saknade ungar och den fina historien om hur de återförenas gör mig alldeles varm.

När personalen på Mill Road Vet Clinic i Whangarei, Nya Zeeland, kom till jobbet förra veckan, hittade de en överraskning vid tröskeln. Nämligen en låda med små, tre veckor gamla, kattungar.

Klinikpersonalen tog in kattungarna, men dagen därpå kom en annan oväntad besökare. Kattungarnas mamma hade spårat dem och väntade vid ytterdörren.

01

”Vi märkte en tabby-färgad katt som höll sig intill vår ingång och försökte smyga in varje gång som det kom en kund. När vi insåg att katten inte kommer att försvinna, plockade vi upp henne och upptäckte att hon var en utfodringsmamma”, skriver kliniken på Facebook.

De anställda misstänkte att mamman var där för de ”föräldralösa” kattungarna som de hade hittat där på vid ingången en dag tidigare, så personalen tog in henne till dem och lät mamman träffa ungarna. Och det visade väldigt snabbt att de verkligen var en familj.

02

Kliniken planerar nu att ta hand om alla kattungarna och deras mamma till de kan hitta ett hem för hela familjen. För nu, är mamman och hennes ungar glatt återförenade och får den vård och omsorg som de behöver.

Bildkälla

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna