Ungdomarna blev hjältar – och räddade hunden från en säker död

Varje gång jag läser om ett djur som har blivit övergivet blir jag alltid lika förbannad. Men lika glad blir jag när djurvänner, som dessa tonåringar, vill hjälpa dem.

För när de en dag var ute och gick såg de plötstligt någonting intill vägen.

Nersänkt i snön låg en liten hund – som inte kunde ta sig därifrån på egen hand.

Oavsett hur en hund är skapad förtjänar den alltid att bli behandlad med respekt och kärlek.

Det var någonting som den här personen hade missat. För när några tonåringar var ute och gick fick de syn på någonting vid vägkanten. En liten hund.

Bildkälla: AARCS

Utan att tveka förstod ungdomarna att de behövde göra något. De ringde direkt till polisen som snabbt var på plats.

Hunden låg nedsänkt i snön, och mest troligt hade han legat där ett bra tag då snön smällt runt om honom.

Bildkälla: AARCS

De tog med sig hunden till närmsta veterinär där de konstaterade att hundens bäcken var brutet och att det nog var anledningen till att hunden inte kunde ta sig upp från vägkanten.  

Efter att ha blivit ompysslad och fått lite mat tog ett djurhem i närheten hand om den lilla vovven, som var cirka sju månader gammal. Hunden fick namnet Nutmeg och personalen beskrev honom som en lugn, vänlig och glad hund. 

Bildkälla: AARCS

Nutmeg väntar nu på att få bli adopterad och tills den dagen kommer är han nu i säkerhet, så långt borta från snö och vägar som det går. 

En sån himla tur att tonåringarna hittade den lilla hunden och tog ett så klokt beslut att hjälpa till direkt. Att få ett kärleksfullt hem är det minsta Nutmeg förtjänar – och förhoppningsvis har han ett lyckligt liv framför sig som är fullt av bus, mysiga stunder och massor av kärlek. 

Nutmeg verkar vara en så himla fin hund. Dela gärna artikeln med dina vänner om du håller med!