Ungen hölls som slav i tre år. Men reaktionen när hon återförenas med sin mamma är verkligen underbar!

Elefantungen Me-Bai och hennes mamma Mae Yui kidnappades 2011 för att användas inom turistnäringen i Thailand . De separerades och det var sista gången de sågs på väldigt länge.      

Me-Bai var då bara några år gammal och människorna misshandlade henne för att hon skulle lyda. Under tre års tid levde hon i ständig skräck.

Me-Bai blev tillslut så deprimerad så att hon slutade äta. Hon hade ingen livslust och blev svag och mager, hon kunde inte jobba. Människorna som höll henne fången hade ingen nytta av henne längre. Hon flyttades till Elephant Nature Park, en fristad för elefanter som varit tillfångatagna. Här skulle hon nu få rehabilitering för att så småningom släppas fri. Hon började genast må bättre, men det var fortfarande en sak som saknades.

Personalen på Elephant Nature Park spårade hennes mamma till en annan ort där hon hölls fången, och de tog med sig Me-Bai dit för att återförena henne med mamman.

Bildkälla

elefant1

När de äntligen träffades blev de båda chockade och tysta till en början. Det hade ju trots allt gått tre år sedan de sågs. Men snart kom de ihåg varandra, elefanter har ju som bekant ett väldigt bra minne.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 15.04.17

Me-Bai och Mae Yui började kramas och ”prata” med varandra. Efter påtryckningar gick mammans ägare med på att släppa henne till samma fristad där hennes unge rehabiliterades. Så nu ska de båda släppas fria tillsammans igen. Underbart att höra! 

Se deras återförening i filmen nedan.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: