Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Uppsalas populäraste snöröjare plogar gatorna med hjälp av hästar. Nu hyllas han av tusentals.

Under torsdagen har boende i Uppsala kunnat mötas av en ovanlig syn när två nordsvenska hingstar skötte snöröjningen i stadens parker. Det är Hans Sidbäck som snöröjt med de båda hingstarna och förutom att ‘bara’ ploga snö, hann de också med att sanda Stadsträdgården samt Engelska parken i centrala Uppsala.

– Det här är andra vintern som vi kör snöplogning och det har varit väldigt uppskattat av Uppsalaborna. Det är trevligt när man får flera hundra tummen upp om dagen när man jobbar. Folk stannar och vill prata med oss och fota hästarna, säger Hans Sidbäck till SVT.

– Så fort det snöar, då kör vi!

Posted by SVT Nyheter Uppsala on den 6 januari 2016

:::
Hästarna utför inte bara snöröjning åt kommunen. Under somrarna slår de även gräs med slåttermaskin i Engelska parken. Hans Sidbäck menar att det hänt något särskilt de senaste fem åren, att det blivit mer viktigt för människor att stanna och prata med honom när han är ute med sina hästar. Han har blivit väldigt populär i stan.

– Jag förstår inte själv vad som hänt de senaste fem åren. Jag började med hästar 1980 och det har blivit en otrolig skillnad, så många som stannar och pratar och fotograferar har det inte varit tidigare. Vissa bilar som vi möter vänder till och med och kommer tillbaka för att kunna kliva ut och prata med oss, säger han till SVT.

– Det är jättekul för oss, den sociala biten ingår i uppdraget. Kommunen vet att ibland måste vi stanna, det ingår i jobbet.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna