Utan hunden George skulle Bella sitta i rullstol – se nu när hon ger tillbaka på ett underbart sätt

Man brukar säga att huden är människans bästa vän. Men för 11-åriga Bella är hennes grand danois George mycket mer än så. George är Bellas hjälte.

När Bella var liten blev hon diagnostiserad med den ovanliga genetiska sjukdomen Morquiosyndrom. Sjukdomen innebär att ju äldre Bella blir desto mer kommer hon bli rörelseförhindrad – och det finns tyvärr ingen behandling i nuläget som kan hjälpa henne. 

För några år sedan varnade läkarna Bellas familj att hon snart inte skulle kunna gå mer –men inte ge upp. De började undersöka möjligheterna att få tag i en servicehund åt Bella och det ledde dem till George. 

George blev en totaltvändning för Bella. George, som är en grand danois, är nämligen stor och stark och genom att hålla fast sig i Geroge harnesk som han har på ryggen kan Bella gå.

Nu kan man se flickan och hunden som älskar varandra ta promenader där Bella stödjer sig mot George – ett verkligt mirakel. 

© Youtube

För att ge tillbaka till George har Bella hört av sig till organisationen Barkpost, en grupp som hedrar hundar genom att organisera vad de kallar en ”drömdag för hunden”. Tillsammans med Bella planerade de en heldag som vilken hund som helst skulle vifta på svansen åt. 

Alltifrån att mumsa på burgare till en lektur i snön. George blev hyllad som den fantastiska hunden han verkligen är!

Utan George skulle Bella vara begränsad till att sitta i rullstol och hon är evigt tacksam för den frihet som George kan ge henne. Tillsammans har paret åratal av äventyr framför sig!

Här nedan hittar du video från George speciella dag.

Det är ett mirakel att hundar kan hjälpa människor som har det svårt, var med och dela den här artikeln för att hylla alla servicehundar!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.