Vännen lurade honom och stal hans hund. Titta nu när de återförenas 2 år senare.

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän – och Chaos är verkligen ett bevis på det. Trots att det hade gått två långa år sedan han såg sin ägare sist så kände Chaos igen honom. Vilken underbar återförening!

För två år sedan gick Jose igenom en mycket svår tid i livet. Han hade precis skilt sig, förlorat sitt hus och blivit hemlös. Under den här tiden var han tvungen att bo i sin bil. Men han hade en vän som han kunde lita på. Hunden Chaos.

”Chaos har hjälpt mig genom så mycket i mitt liv, jag tog med honom överallt!” berättar Jose, som tagit hand om Chaos sedan han var en liten valp.

Men Jose insåg också att Chaos inte skulle må bra av att bo i en bil så länge, så han bestämde sig för att hitta en hundvakt som kunde ta hand om honom tills Jose var på fötter igen. En kompis till en kompis erbjöd sig att ta hand om hunden.

Tre månader senare hade Jose fått ordning på sitt liv igen och ville ha tillbaka sin älskade livskamrat. Men då insåg han det otänkbara. De som hade vaktat Chaos vägrade att ge tillbaka honom. De stal honom från Jose och sa nu att han var deras hund.

”Jag trodde aldrig att jag skulle få se min hund igen”, berättar han.

Men det skulle han – två år senare.

Det visade sig att vännen som stulit Chaos inte var snäll mot honom. En dag i slutet på april hittades Chaos övergiven på gatan i South Beloit i USA. Han lämnades in till ett hundhem och de började söka efter ägaren. På Chaos halsband hittade de ett id-nummer.

En bit därifrån satt Jose och arbetade vid sin dator. Plötsligt fick han ett mejl från företaget som har hand om mikrochip på hundar. De sa att det var dags att uppdatera informationen på Chaos chip. Jose blev bedrövad och ledsen när han återigen blev påmind om sin älskade hund som han inte hade sett på två år. Han började scrolla igenom gamla bilder på Chaos som han hade på datorn. Där och då ringde telefonen.

Hundhemmet hade hittat ett telefonnummer som var kopplat till den upphittade hundens id-nummer. När de ringde svarade Jose. Personalen på Winnebago County Animal Services informerade honom om att de hittat hans hund, och Jose brast ut i gråt.

”Jag visste inte vad jag skulle säga, och jag kunde inte sluta le. Jag kunde inte tro att det var sant!”

Morgonen efter åkte Jose den en och en halv timme långa resan till hundhemmet. Han såg till att vara där direkt när de öppnade. Ute på parkeringen fick han återförenas med Chaos.

I filmen nedan kan du se deras återförening. Först verkar Chaos lite förbryllad – han har ju inte sett sin husse på två år. Men när Jose sträcker ut handen och Chaos får lukta på honom är det precis som att alla minnen kommer tillbaka på en gång. Chaos kastar sig i hans armar.

Blev du också berörd av denna underbara återförening? Dela gärna vidare till dina vänner så att fler kan se filmen!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.