Världens äldsta hund är död vid 30 års ålder.

Den australiska fårhunden Maggie kan ha varit världens äldsta hund. I söndags avled hon, hela 30 år gammal. Det är över 200 år om man räknar i hundår. Mjölkbonden Brian McLarens köpte Maggie som liten valp och sedan dess har de varit bästa vänner. I 30 långa år, enligt Daily Mail.

Tyvärr kan inte Brian bevisa Maggies ålder eftersom han tappat bort hennes originalpapper. Man hans son var 4 år när Maggie föddes och idag är sonen 34.

Bildkälla

hund1

– Hon var 30 år gammal och mådde fortfarande bra i förra veckan då hon gick omkring mellan gården och kontoret och morrade åt katter, säger Brian McLaren till Weekly Times, och fortsätter:

– Men på bara två dagar blev hon snabbt sjuk och i går morse kände jag att hon inte hade långt kvar. Jag känner mig väldigt ledsen men jag är glad att hon fick gå bort på det sätt hon gjorde.

Bildkälla

hund2

Maggie får nu vila under en tall bredvid familjens andra hund.

Eftersom man inte kan bevisa Maggies ålder är det fortfarande hunden Bluey, en Australian cattledog från Rochester i Australien, som officiellt räknas som den äldsta i världen. Han dog 1939 då han var 29 år och fem månader gammal.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om Maggie.

Vila i frid lilla vän!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.