Världens äldsta katt är 121 år gammal men lever fortfarande som en ungdom.

När man ser Corduroy är det nästan helt omöjligt att gissa rätt ålder på honom. För först och främst, vem förväntar sig – även om vi så klart alltid hoppas – att en katt ska leva i 26 år? Och vem skulle kunna gissa att denna lilla sötnos är 26 år gammal – alltså 121 år i kattår? Corduroy är världens nu äldsta levande katt, enligt Guinness rekordbok.  

Corduroy må vara gammal för att vara katt, men han beter sig verkligen inte som en åldring. Han hoppar fortfarande upp på bord och gillar att vara utomhus.

Corduroy föddes den 1 augusti 1989. Ägaren Reed Okura var bara sju år när katten adopterades från ett djurhem i Oregon, USA. Och Corduroy är fortfarande vid väldigt god hälsa, trots sina många år på nacken.

– Jag tror att nyckeln till hans långa liv är att vi inte klippte klorna på honom och tillät honom att vara ute. Han kunde försvara sig själv och träna sin kropp och sitt huvud genom att jaga, säger Reed Okura, enligt Boredpanda.com.

– Det är en ära att ha Corduroy i våra liv, jag kommer ärligt talat inte ihåg mycket av mitt liv utan honom. Han är underbar kompanjon och jag hoppas att jag kan ge honom ett lyckligt och hälsosamt liv i många år till, säger hans ägare.

Se mer av världens äldsta katt på Instagram.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna