Vaktmästaren ser något röra sig i soppåsen – öppnar och upptäcker det otänkbara

En helt vanlig dag fick vaktmästaren i ett hyreshus plötsligt fick syn på någonting ovanligt. 

Långt därborta fanns en soppåse, som liksom de andra påsarna skulle skickas in i en kompressor. Då såg han att den rörde sig – och agerade snabbt.  

Han rusade genast dit, öppnade påsen – och hittade Patrick. 

Den utmärglade hunden såg minst sagt svulten ut och var antagligen på väg att dö när vaktmästaren hittade honom. 

Patrick fördes omedelbart till närmaste veterinär. När de kom fram rusade veterinärerna fram till Patrick för att ge honom den hjälp han så väl behövde.

De tog temperaturen på honom – och enligt klinikens hemsida konstaterades det då att hans ”temperatur var så låg att den inte ens registrerade sig på termometern”. 

Patrick fick dropp, massor av matbitar och värmefiltar. Veterinärerna skriver att Patrick då ”tittade upp på alla anställda med tacksamhet i ögonen”. Samtidigt svävade han fortfarande mellan liv och död.

Han fördes därför med ambulans till ett större sjukhus där han fick 24-timmarsvård. Han överraskade alla med sin styrka och överlevde den natten.  

Dagarna därefter fick han blodtransfusion, ett varmt bad och en frisk promenad. Veterinärerna säger att han fick som en pånyttfödelse under St Patrick’s Day. Då fick han också sitt passande namn, eftersom de inte visste vad han hette – Patrick. 

Samtidigt hade en 27-åring identifierats som Patricks förra ägare. Hon erkände sig skyldig till att ha övergett den svältande hunden, utan mat, och fick en 18 månaders villkorlig dom och att hon skulle betala 16 000 kronor till American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, som är en icke-vinstdriven organisation som arbetar för djurens rätt i USA. 

Många tycker nog att detta är ett alldeles för litet straff med tanke på brottet som Patrick utsattes för. Tack och lov överlevde han, och det är trots allt huvudsaken tycker jag. 

Nu väger Patrick över 20 kilo och lever med en familj som älskar honom. Han har nämligen blivit omhändertagen av sjukhuschefen och dennes familj och nu kan man följa deras liv på Patricks egen Facebook-sida – The Patrick Miracle. 

För det är exakt vad han är, en äkta mirakelhund! 

Jag tycker det är så hemskt när djur drabbas av såna här hemskheter! Det är bara vidrigt när djur får svälta på det här sättet. Dela gärna med dig av det här för att uppmärksamma djurens rätt till mat och kärlek! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.